Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Ошукали людей на 2,2 млн грн: у Кривому Розі судитимуть організаторів колл-центру

П’ятеро обвинувачених організували у Кривому Розі колл-центр і обманювали українців. На рахунку зловмисників 33 ошуканих громадян. Загалом фігуранти виманили понад 2,2 мільйонів гривень.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Дніпропетровську обласну прокуратуру.

Два мешканці Кривого Рогу залучили ще трьох осіб й організували в місті шахрайський колл-центр.

Фігуранти представлялися працівниками служби безпеки банку і казали громадянам, що необхідно встановити мобільний додаток. Це потрібно було нібито для захисту їхніх персональних даних.
Після встановлення додатку обвинувачені отримували повний доступ до онлайн-банкінгу потерпілих і переводили кошти на свої рахунки.
Загалом встановлено 33 потерпілих з усієї України, серед яких – військовослужбовець.

Фігурантів судитимуть за фактами незаконного збирання, зберігання, поширення конфіденційної інформації про особу, шахрайства та несанкціонованого втручання в роботу інформаційних (автоматизованих) систем (ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1, 2 ст. 182, ч. 4, 5 ст. 190, ч. 2 ст. 361 КК України).

У зловмисників вилучили банківські картки, телефони і комп’ютерну техніку

Раніше Інформатор повідомляв, що організатори шахрайського кол-центру у Кривому Розі «затягували» військових в азартні ігри. Також ми писали, що у Дніпропетровській області шахраї обіцяли рідним за гроші повернути полонених додому.

Олена Шевченко

Нагору