Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Дві компанії Кривого Рогу стали одними з найбільших забруднювачів повітря в Україні

Міндовкілля оприлюднило список найбільших підприємств-забруднювачів повітря в Україні. В п’ятірку “найбрудніших” потрапили “АрселорМіттал Кривий Ріг” та Криворізька ТЕС. Загалом за рік вони викидають в повітря майже 10 мільйонів тонн забруднюючих речовин.

Про це свідчать дані зі звіту про викиди та перенесення забруднювачів за 2023 рік від Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, – передає Інформатор.

Інформація збиралася за 60 показниками, що дозволяє детально оцінити стан повітряного середовища. У звіті наведено 20 об’єктів в Україні, які виробляють найбільший обсяг викидів забруднювачів. Майже половина “найбрудніших” підприємств у списку — теплоелектростанції.

Підприємства, які найбільше забруднюють повітря: 

1. “Запоріжсталь” – 6,39 млн тонн викидів на рік.

2. “Камет-Сталь” – 4,59 млн тонн/рік,

3. “АрселорМіттал Кривий Ріг” – 3,91 млн тонн/рік,

4. Бурштинська ТЕС – 2,92 млн тонн/рік,

5. Криворізька ТЕС – 2,92 млн тонн/рік.

Нагадаємо, 8 жовтня набрав чинності Закон України “Про Національний реєстр викидів та перенесення забруднювачів”, згідно з яким підприємства-забруднювачі були зобов’язані протягом 6 місяців внести дані про свої об’єкти до реєстру про викиди та перенесення забруднювачів.

Раніше Інформатор повідомляв, що посадових осіб “АрселорМіттал Кривий Ріг” оштрафували на 1224 грн за забруднення підприємством повітря. Також читайте, що на “АрселорМіттал Кривий Ріг” виникла масштабна пожежа і травмувалися працівники.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору