Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Посадових осіб “АрселорМіттал Кривий Ріг” оштрафували на 1224 грн за забруднення підприємством повітря

23 червня частину Кривого Рогу накрила хмара диму. Це були викиди з коксохімічного виробництва. Тому криворіжці звернулися до Державної екологічної інспекції.

Під час викидів з коксохіму мешканці навколишніх районів відчули неприємний запах у повітрі. Деякий час у повітрі були перевищенні показники шкідливих речовин. Тому після звернення громадян екоінспекція провела позапланову перевірку на підприємстві, – передає Інформатор.

Після рейду на підприємство “АрселорМіттал Кривий Ріг” екоінспекція оштрафувала 9 відповідальних посадових осіб підприємства ч.ІІ ст.79 (Порушення правил експлуатації, а також невикористання встановлених споруд, устаткування, апаратури для очищення і контролю викидів в атмосферу), ч.І ст.78 (Порушення правил експлуатації, а також невикористання встановлених споруд, устаткування, апаратури для очищення і контролю викидів в атмосферу) Кодексу України про адміністративні правопорушення на загальну суму 1224,00 грн. Також підприємство сплатило державі більше 10 млн грн за спричинені викиди.

“Підприємству пред’явлено 5 Претензій про відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок неорганізованих викидів забруднюючих речовин або суміші таких речовин в атмосферне повітря внаслідок виникнення надзвичайної ситуації та в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря на території коксохімічного виробництва ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» на загальну суму 10 293 582,88 грн., які сплачено в повному обсязі у добровільному порядку до державного бюджету України”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 23 червня через знеструмлення на підприємстві коксохіму винила надзвичайна ситуація і в повітря потрапила велика концентрація забруднюючих речовин. Також читайте, що на “АрселорМіттал Кривий Ріг” виникла масштабна пожежа і травмувалися працівники.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору