Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Покровськ – це ворота на Дніпро: ворог може піти на Дніпропетровщину вже в 2025 році – “The Times”

Ворог наступає на Донецькому напрямку і майже впритул наблизився до Покровську. Це місто має велике економічне та військове значення. А ще вративши Покровськ, “відкривається” дорога на Дніпропетровську область.

Про це пише голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук, – передає Інформатор.

19 серпня через наближення росіян в Покровську голосили про примусову евакуацію родин із дітьми.

“Покровськ – це не тільки ворота на Дніпро чи Запоріжжя, але й ключовий постачальник коксівного вугілля, критично важливого компонента для української металургії. Коли ми говоримо про значення цього міста, то маємо на увазі не лише його стратегічне військове розташування, але й важливість для економіки країни”, – пише Лукашук.

Покровська вугільна група – найбільший виробник коксівного вугілля в Україні, що є критично важливим для виробництва металу, який здебільшого виробляється на Дніпропетровщині. А металургія є однією з ключових статей українського експорту.

“Втратити Покровськ означатиме для України не лише військовий виклик і пряму загрозу нашій Тернівці, Першотравенську, Павлограду, а й зниження обсягів внутрішнього виробництва сталі, катанки та іншої продукції, і фактичну загрозу втрати цієї важливої статті експорту”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, у виданні «The Times» в одній зі статей Майкла Кларка йдеться, що навесні 2025 року рф може піти в наступ на Дніпропетровщину.

“Подібні меседжі можуть призвести до непотрібної тривоги, що зараз не на користь. Насправді ж суть статті Кларка – це потреба України в міжнародній підтримці. А також успіхи, які Україна вже має на полі бою. Наприклад, успіх в Курській області як інструмент тиску на путіна”, – пояснює Лукашук.

Майкл Кларк є провідним британським експертом з питань оборони та безпеки. Також він є колишнім генеральним директором Королівського інституту об’єднання служб (RUSI) – провідного британського аналітичного центру, що займається питаннями оборони і міжнародної безпеки.

«Другою стратегічною нагородою для Москви в цій битві може бути захоплення транспортного вузла Покровська та височини в Часовому Яру, а потім використання їх як плацдармів для більшого наступу на північ і захід, щоб захопити решту Донбасу та загрожувати Дніпропетровщині навесні наступного року», – аналізує Кларк.

Проте автор не вказує, що Дніпропетровська область – це основний напрямок для російського наступу. Кларк згадує Дніпропетровщину в контексті можливих загроз, але область не є основним фокусом його аналізу.

“Загроза з боку рф існує щодня, для кожної області України. Варто пам’ятати, що інформація – потужний інструмент. Вона здатна як заспокоїти, так і викликати паніку, яка зараз точно нам не на користь. Тому зберігайте спокій, не піддавайтеся паніці, поширюйте достовірну та коректну інформацію. У лютому 2022 було страшніше. Війна триває. Підтримуйте Сили Оборони у всіх можливих формах, допомагайте країні”, – закликає Лукашук.

Раніше Інформатор повідомляв, що внаслідок бойової операції в Курській області загинув провідний інженер з Кривого Рогу Олексій Островський і двоє бійців з Криворізького району Тарас Зілінко та Володимир Харуто. Також ми писали, що відомо про “Брудну бомбу” поблизу Кривого Рогу.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору