Кривий Ріг До сайту

О.Вілкул: У Кривому Розі, у 125 початкових школах, гімназіях та ліцеях пролунав перший дзвоник для більш ніж 59 тисяч учнів

До школи вперше пішли понад 4200 дітей. Формат проведення заходу кожний заклад обирав самостійно. У День знань у гімназії №32 відбулося свято першого дзвоника з суворим дотриманням правил безпеки. У закладі навчається 710 учнів, вперше дзвоник пролунав для 70 хлопчиків та дівчаток.

Реклама

З початком занять педагогів, учнів та батьків привітав голова Ради оборони міста Олександр Вілкул.

«Знання та досвід це – безцінний капітал, у сучасному світі успіх, визнання, досягнення мають ті, хто володіє знаннями у різних галузях. А тому і освітній процес постійно трансформується, впроваджуються нові методи та підходи. І це добре. Мені приємно, що Кривий Ріг упевнено тримає лідируючі позиції у цьому питанні. І це –попри війну, випробування, які ми проходимо разом з вами. В першу чергу, хочу подякувати батькам, педагогам, які підтримують, надихають, навчають школярів!

Реклама

Також, ми пишаємося нашими дітьми! Я знаю, що у минулому навчальному році Кривий Ріг підготував 42 «двохсотбальників», 322 золотих та срібних медалістів. У новому році бажаю нашим учням наснаги та нових навчальних перемог. А ми докладемо максимум зусиль, щоб ви мали хороші, комфортні умови для навчання. Зараз, передусім, це – безпека. Ми створили у комунальних закладах освіти 211 укриттів. З них 106 – безпосередньо у школах, ліцеях та гімназіях. Там де було неможливо – створили поруч. Всі разом працюємо на Перемогу, щоб якомога скоріше у закладах освіти лунав дитячий сміх та відбувалося нормальне, повноцінне шкільне життя», – зазначив Олександр Вілкул.

Директор гімназії №32 Альона Волик сказала: «З початку повномасштабного вторгнення, як і всі школи України, ми перейшли на дистанційний формат навчання. Минулого року вже спробували виводити дітей на очне навчання. Для цього були запроваджені офлайн-консультації, розуміючи, що дітям потрібне навчання, соціалізація, надолуження освітніх втрат – дітей потрібно виводити на змішаний формат та долучати їх до навчання безпосередньо в закладі. Під час повітряної тривоги, звичайно, що діти будуть навчатися в укритті. Початкова школа буде навчатися – один тиждень офлайн, потім на другий тиждень офлайн – середня ланка, й так по черзі. Але, перші класи в адаптаційному періоді будуть навчатися щодня».

У Кривому Розі цьогоріч вперше за парти «сядуть» 4241 першокласник, 2589 – десятикласників. Разом з криворізькими школярами будуть навчатись близько 2,5 дітей з числа ВПО.

Реклама

Довідково: За період воєнного стану створено 211 найпростіших укриттів у закладах дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти на 38 158 місць. Тривають ремонтні роботи з розширення для збільшення місць і покращення більш комфортних умов перебування й навчання. Там, де не дозволяють підземні площі, будуються нові три протирадіаційні укриття у форматі підземних шкіл. Також, до облаштування укриттів залучаються кошти благодійних організацій, які допомогли вже відремонтувати 15 укриттів. У планах – придбання модернізованих мобільних укриттів для закладів освіти. Для безперебійної роботи закладів освіти у разі надзвичайних ситуацій коштом міського бюджету накопичено потужний потенціал спеціального обладнання (295 генераторів, 118 акумуляторних станцій та 118 систем супутникового зв’язку «Старлінк», 159 печей-«буржуйок», 248 теплових гармат та інше).

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Реклама