Кривий Ріг До сайту

Ю.Вілкул: Бути підприємцем у нинішніх реаліях – справжній виклик, який вимагає відповідальності, рішучості, сміливості та віри в успіх

В Україні понад 1,5 мільйона зареєстрованих підприємців, в області – 285 тисяч, а у Кривому Розі – понад 41 тис. представників бізнесу.

Реклама

В.о. міського голови Юрій Вілкул привітав криворізьких підприємців із професійним святом, яке відзначатиметься у неділю, 1 вересня. Очільник міста відзначив понад 30 представників бізнесу нагрудним знаком «За заслуги перед містом» III ступеню, почесними грамотами та грамотами.

«Ви – справді цінні для країни та нашого міста люди, які роблять величезний внесок у розвиток економіки та суспільства – будуєте, ремонтуєте, лікуєте, випікаєте, проєктуєте та робите багато інших потрібних справ!

Реклама

Ми прагнемо максимально об’єднати наші зусилля, допомогти підприємцям, щоб до Кривого Рогу залучалися ресурси для розвитку місцевого бізнесу, а значить, і всієї громади. Робимо все можливе, щоб бізнесу працювалось комфортно й успішно. Віримо у здібності підприємців та готові підтримати вас на всіх етапах вашого підприємницького шляху», – підкреслив Ю. Вілкул.

У Кривому Розі при реєстрації суб’єкт господарювання має можливість скористуватись муніципальною Програмою розвитку малого й середнього підприємництва, відповідно до якої переможці конкурсу зі створення нових робочих місць мають змогу отримати компенсацію 75% сплачених відсотків за користування кредитними коштами.

Зараз, в умовах воєнного часу, можливостей для бізнесу та підприємництва менше, але вони є. Місто допомагає суб’єктам господарювання впроваджувати бізнесові проєкти на здобуття вітчизняних та міжнародних грантів. З початку року вже 215 суб’єктів господарювання подали заявки на отримання грантових коштів від держави, 139 – отримали підтвердження про фінансову підтримку з очікуваним обсягом фінансування на суму майже 35,3 млн грн, 99 – отримали кошти на свої рахунки у розмірі 23,1 млн грн. Також, 301 суб’єктом господарювання подано заявки на грантові програми недержавних міжнародних та українських організацій, з них 47 – отримали грантові кошти у розмірі 10,4 млн грн. Підприємці планують або вже реалізували себе у різних напрямах.

Реклама

У рамках державної програми «єРобота» за ветеранським компонентом напрямку «Власна справа» є 15 переможців – ветерани та члени родин учасників бойових дій, загалом вони отримали гранти на суму 7,2 млн грн. Також, два підприємця отримали від Українського ветеранського фонду мікрофінансування на відшкодування щодо закупівлі товарів та обладнання для ведення власної справи на 40,0 тис грн. Ще 7 майбутніх підприємців очікують від держави та міжнародних установ інвестування у бізнес-проєкти на суму понад 5,5 млн грн.

Також, у Кривому Розі саме підприємці були ініціаторами запровадження для захисників і захисниць, членів їх сімей соціального проєкту «Я-Ветеран». Щомісяця до нього долучаються нові суб’єкти господарювання різних напрямів діяльності. Проєкт унікальний для міст України і є прикладом для наслідування. Сьогодні за цим проєктом вже понад 6 600 ветеранів чи членів їх сімей, які отримали картку “Я-Ветеран” можуть придбати товар зі знижками чи отримати послуги безкоштовно в 236 об’єктах бізнесу.

З початку повномасштабного вторгнення росії на терени України, до Кривого Рогу переїхало й працює 47 підприємств з різних куточків країни. Місто надало можливість розмістити свої виробничі потужності в придатних приміщеннях об’єктів комунальної власності та на територіях об’єктів добувної та переробної промисловості. Це підвищує рівень доходів до бюджету та збільшує можливість працевлаштування для мешканців.

Реклама

«У цьому році, як і в минулому, ми всі продовжували робити неймовірні речі: донатили та волонтерили, вчилися толерантності та розширювали безбар’єрні можливості, перевершували власні рекорди, згуртовувалися й допомагали одне одному, а особливо тим, хто захищає нашу землю. Віримо в нашу Перемогу! Підтримуємо наших захисників і захисниць! Все буде Україна!»,- сказала директор магазину «Веломан» Галина Щур.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Реклама