Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Кривому Розі згоріла база з виготовлення димових шашок «Залізна сотня»

З початку повномасштабного вторгнення волонтери організували виготовлення димових шашок для бійців. Вони передавали їх на найгарячіші ділянки фронту. На жаль, місце, де виготовляли димові завіси знищив вогонь.

Про це повідомив засновник виробництва Денис Дубов, – передає Інформатор.

Під час пожежі на базі «Залізної сотні» згоріло майже все обладнання для виготовлення димів. Повністю знищені матеріали, з яких виготовляли димові шашки. Виробництво зупинилося і волонтери просять допомоги у відновленні виготовлення димових завіс. Адже дими нерідко рятували бійців на фронті. І вони їх чекають.

«Знищене одне з приміщень, де ми їх виготовляли, інше частково пошкоджено. Знищені напівфабрикати та готова продукція. Знищені надії військових, які чекали ці дими від нас. Збитки досить суттєві. Тільки по матеріалам для димів згоріло близько 1100 кг. калійної селітри на 88 000 грн. Кілька бочок алюміневої пудри. Загальною вартістю десь 90 000грн. Знищено парафіну більш ніж на півтори тонни, може більше, орієнтовно на 125 000 грн. Тонна гіпсу 10 000 грн. Знищено безліч заготовок під дими. Знищено кілька видів інгредієнтів, про які я не можу казати, але там десь на суму в 50 000 грн. Тобто лише по матеріалам для димів збитки вийшли десь 363 000 грн. З обладнання знищено установка для розливу димної суміші, яку ми нещодавно зробили, бетонно змішувач, генератор на 9 кВт, та генератор на 5,5 кВт. Купа різних саморобних приспособ, для поліпшення праці. Кілька шуроповертів, дріль, болгарка та іншого інструменту», – розповідає Денис.

Наразі збитки ще підраховується, але хлопці не втрачають надії і сподіваються на відновлення виробництва.

«Стосовно ремонту приміщень, смету мені ніяк зроблять. Але з урахуванням того що я бачу, і приблизно прикидую, то це сума буде приблизно вдвічі більше ніж на матеріали. Як тільки буде підрахунок я про це напишу. А зараз нам дуже потрібна ваша допомога для відновлення виробництва. Я відкриваю банку з відновлення. Ставлю орієнтовно суму у 700 000 грн. Сподіваюся цього вистачить. Це з урахуванням того, що дехто з тих хто знав, що сталося з нашою базою вже нам досить суттєво допомогли. Але поки що цього ще дуже замало», – додає очільник волонтерського руху.

Допомогти відновити волонтерське виробництво димових шашок “Залізна Сотня” можна за посиланням. Посилання на банку можна знайти у коментарях під постом Дениса.

Згорів бетоно змішувач

Генератор вже не підлягає відновленню

Знищені матеріали для виготовлення димових завіс

Олена Шевченко

Нагору