Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Ю. Вілкул: Для безпеки пацієнтів та лікарів ремонтуємо та облаштовуємо укриття медичних закладів міста

У Кривому Розі, незважаючи на труднощі воєнного стану, коштом міського бюджету та за підтримки міжнародних партнерів у лікарнях проводять капітальний ремонт захисних споруд цивільного захисту. Наразі, реалізується 5 будівельних проєктів з капітального ремонту захисних споруд в лікарнях: № 8, 5, 16, 10 та інфекційній.

В.о. міського голови Юрій Вілкул провів робочу нараду в одній із лікарень Покровського району де триває капітальний ремонт захисної споруди цивільного захисту. «Зараз найголовніше у забезпеченні роботи лікувальних закладів це – безпека медиків і пацієнтів. Тому, у наших лікарнях облаштовуємо укриття. Розпочали капітальний ремонт укриття у 16 лікарні. Після виконання всіх робіт захисна споруда буде слугувати укриттям для 204 людини. Площа забудови 559,8м2. Приміщення укриття матиме двомісну палату для хворих, кисневу, передопераційну, операційну та інші санітарні кімнати. Також, щоб укриття було незалежним від графіків відключення електроенергії, проєктом передбачено встановлення дизель-генератора»,- зазначив Юрій Вілкул.

Капітальний ремонт укриття у закладі розпочався у серпні поточного року. Проєктом передбачено виконання наступних робіт: демонтажні роботи, перепланування приміщень, зведення нових стін та перегородок, внутрішнє та зовнішнє оздоблення; підключення всіх комунікацій, оснащення новітнім медичним обладнанням, мережі водопостачання та водовідведення: влаштування системи вентиляції, роботи з влаштування гідроізоляції зовнішніх стін та плити перекриття. Після ремонтних робіт буде відновлення благоустрою та озеленення території біля укриття.

«Мета цього будівельного медичного проєкту, як і інших – створення комфортних та безпечних умов для надання та отримання медичної допомоги під час повітряної небезпеки. На сьогодні будівельники виконують внутрішні та зовнішні демонтажні роботи, роботи з влаштуваннястяжки. Проєктом передбачені два незалежні виходи, повністю облаштовані передопераційна та мала операційна, палата для 2 пацієнтів, створення комфортних умов для маломобільних пацієнтів, кімнати для зберігання продуктів харчування та запасу води, кімната медичного персоналу та санітарні кімнати. Також, буде влаштована душова та вбиральня для маломобільних груп населення. Будівельні роботи йдуть за графіком. До кінця поточного року роботи будуть завершені»,-зазначив Валерій Катькін, начальник управління капітального будівництва.

Довідково:

У Кривому Розі в роботі низка важливих медичних проєктів. Завершується будівництво корпусу інфекційної лікарні; новий сучасний лікувальний корпус отримає онкологічний диспансер; відремонтовано міське кардіологічне відділення та лабораторний корпус інфекційної лікарні, а також поліклінічне відділення 3-ї міської лікарні; розширюється відділення реабілітації 5-ї міської лікарні та виконується ремонт реабілітаційного відділення у 7 лікарні. Планується з іноземними інвесторами будівництво нових корпусів дитячої та інших лікарень, робота в цьому напрямку вже розпочата.

 

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору