Кривий Ріг До сайту

«VETERANS FAMILY GAMES» – нові спортивні перемоги до дня Незалежності України подарували криворіжці – учасники змагань з велоспорту серед ветеранів та їх родин

У Кривому Розі, у рамках реалізації нової ветеранської політики – політики Героїв, за підтримки Ради оборони другий рік поспіль проходять міські змагання з адаптивних видів спорту – «VETERANS FAMILY GAMES», які стали популярними серед криворізьких ветеранів та членів їх сімей. Вперше цього року до програми турніру додали велоспорт. За звання кращого на велодистанції у 2 км змагалися 23 учасники, з них 5 жінок та 7 юних криворіжців.

Реклама

«Так співпало, що цей велопробіг ми проводимо в день 33-ї річниці Незалежності України. Це свято національної єдності, незламного духу нашого народу, який сьогодні продовжує боротьбу за свободу, незалежність та заради світлого майбутнього країни. Ми пишаємося кожним військовим, вдячні ветеранам та пам’ятаємо кожного, хто виборював свободу і поклав своє життя за незалежність України.

Сьогодні ми розпочинаємо 12-й вид змагань, а саме з велосипедного спорту. Це не лише спортивна подія, а й потужна ветеранська дипломатія, показник національної стійкості, витримки та незламності духу. Велосипед не замінює професійну реабілітацію з лікарем, але допоможе знайти нове хобі, друзів та подбає про здорове тіло», – привітав учасників від імені керівництва міста та Ради оборони  Кривого Рогу Олександр Ступак, заступник директора департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту міськвиконкому.

Реклама

Реінтеграція ветеранів та військовослужбовців після поранень через фізичну активність має велике значення, адже вона не лише сприяє відновленню фізичної сили, але і є потужним інструментом психологічної реабілітації. Заняття спортом і фізичні вправи допомагають подолати посттравматичний стресовий розлад, покращують настрій та сприяють соціалізації.

«У цивільному житті наша боротьба продовжується! Сьогодні у вас нова місія: окрім того, що кожен із вас своїм прикладом буде нагадувати світу про нашу незламність та нашу силу, після повернення додому власним прикладом ми повертаємо до нормального життя побратимів. А це найбільш шляхетна місія – допомагати тим, хто поряд! Випробування війною, пораненнями та важкий шлях реабілітації вимагають надзвичайної сили духу та волі. Тому, ветеранський спорт – це незламність! І це не просто слова, це – наша реальність. Через спорт ми показуємо, що незважаючи на усі перешкоди, ми здатні досягати результатів. Демонструємо світу нашу незламність та лідерство. По собі можу сказати, що поранення – це ще не кінець життя, як здається на початку. Це – ще одне випробування, яке можна і треба подолати», – наголосивкапітан команди ветеранів «Нескоренні. Кривий Ріг», активний учасник й неодноразовий переможець змагань Валерій Катькін.

Серед переможців велозаїздів – 6 учасників у різних категоріях, всі вони отримають від міста сертифікати на 5000 грн.

Реклама

«Мені дуже подобаються міські спортивні ігри, мій дядько – захищає нашу країну й я присвячую свою участь у цих змаганнях всім нашим Героям-захисникам», – сказав юний учасник велозаїзду – Микита.

У рамках  турніру «VETERANS FAMILY GAMES» вже пройшли з плавання, мініфутболу (2 рази), дартсу, більярдного спорту, пауерліфтингу, веслуванню на тренажерах, стрільбі з лука, петанку (2 рази), стрітболу, велоспорту в яких взяли участь майже тисяча ветеранів, учасників бойових дій та членів їх сімей.

Попереду на спортсменів чекає легкоатлетичний забіг, волейбол сидячи, настільний теніс, плавання, футзал та інші види спорту.

Реклама

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Реклама