Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Помер викладач Криворізького педагогічного університету 

24 серпня 2024 року пішов з життя Олексій Іванович Пікущий. Він був талановитим дизайнером та викладачем Криворізького державного педагогічного університету. 

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на первинну профспілкову організацію навчального закладу.
Олексій Іванович присвятив понад 19 років художньо-графічному відділенню факультету мистецтв Криворізького державного педагогічного університету. Він запам’ятається як досвідчений педагог, обдарований дизайнер та відповідальна людина, яка користувалася великою повагою серед колег та студентів.

У 1992 році закінчив Криворізький державний педагогічний інститут за спеціальністю “Креслення, образотворче мистецтво та праця”.

З 1993 по 1998 рік навчався в аспірантурі Криворізького державного педагогічного інституту.

У 2006 році здобув другу вищу освіту за спеціальністю “Педагогіка і методика середньої освіти. Математика” у Криворізькому державному педагогічному університеті.

З 2005 року працював на художньо-графічному відділенні факультету мистецтв.

У 2022 році закінчив магістратуру Харківської державної академії дизайну та мистецтв за спеціальністю “Дизайн” (ОП “Дизайн архітектурно-ландшафтного середовища”).

У 2023 році був прийнятий до Спілки дизайнерів України.

У 2024 році вступив до аспірантури Харківської державної академії дизайну та мистецтв за спеціальністю “Дизайн”.

На кафедрі декоративно-прикладного мистецтва та дизайну Олексій Іванович викладав широкий спектр дисциплін, зокрема: “Комп’ютерні технології в дизайні”, “Проєктування упаковки”, “Фотосправа та фотографіка”, “Теорія та методика проєктування середовища” та багато інших. Він володів сучасним програмним забезпеченням для виконання дизайнерських проєктів та мав понад 25 років практичного досвіду роботи за спеціальністю.

Окрім викладацької діяльності, Олексій Іванович активно брав участь у житті університету, виконуючи обов’язки куратора групи, голови профспілкової організації факультету та члена стипендіальної комісії.

Раніше Інформатор повідомляв про смерть викладачки естрадного співу у Кривому Розі та членкині Національної музичної спілки України. Також ми писали, що помер президент Федерації дзюдо Кривого Рогу Михайло Яловий.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору