Кривий Ріг До сайту

В День Незалежності в Україну з російського полону повернулися 115 захисників

В День Незалежності відбувся масштабний обмін полоненими між Україною та росією. З полону на Батьківщину повернулися 115 захисників. Це воїни Національної гвардії, Збройних Сил, Військово-морських сил, Державної прикордонної служби.

Реклама

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на telegram канал Президента України Володимира Зеленського.

Як написано у повідомленні: “Ще 115 наших захисників повернулися сьогодні додому. Це воїни Національної гвардії, Збройних Сил, Військово-морських сил, Державної прикордонної служби.

Реклама

Ми пам’ятаємо про кожного й кожну. Шукаємо та докладаємо максимум зусиль, щоб повернути всіх”.

За даними поліції Дніпропетровської області, з тих, хто повернувся, 92 військовослужбовці системи МВС. Більшість – оборонці Маріуполя.

89 воїнів Національної гвардії та 3 – Державної прикордонної служби вже на рідній землі. Майже 90% з них — солдати строкової служби, які понад два роки перебували в полоні агресора. Частина були взяті у полон у перші місяці повномасштабного вторгнення.

Реклама

Як повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими: “Також додому повертаються шестеро нацгвардійців з гарнізону охорони Чорнобильської атомної станції, військовослужбовці, які боронили Київську, Донецьку області, Херсонщину та Луганщину.

Українські воїни, яких сьогодні вдалося звільнити з неволі ворога, також брали участь у важких боях за Гостомель і запасний командний пункт Генштабу на Київщині, а на Херсонщині – за пропускний пункт “Чонгар” на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом.

Чимало визволених українських військовослужбовців мають проблеми зі здоров’ям внаслідок поранень, а також через недотримання росією норм Міжнародного гуманітарного права у полоні. Всі вони пройдуть медичний огляд, необхідне лікування, отримають психологічну допомогу, реінтегруються в наше суспільство та дістануть належні виплати.

Реклама

Знову на Батьківщині

Наші Герої вдома

Хлопці щасливі

Раніше Інформатор повідомляв, що в ДТП помер захисник, який 31 січня повернувся з російського полону. Також ми писали, скільки бійців повернулися під час 50-го обміну полоненими. 

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Реклама

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко