Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Ю.Вілкул: Ми сильні, вільні та незалежні. Сьогодні символ нашої державності – жовто-блакитний Прапор, знає увесь світ і ми пишаємося тим, що ми українці

23 серпня, у День Державного Прапора, у Кривому Розі в кожному районі пройшли церемонії підняття жовто-блакитного стягу. Урочиста церемонія підняття Прапора відбулася на центральній площі перед будівлею виконкому міськради. Участь у ній взяв в. о. міського голови Юрій Вілкул, депутати, члени виконкому, Почесні громадяни Кривого Рогу.

Очільник міста підкреслив: «Щиро вітаю криворіжців з головними державними святами – Днем Державного Прапора та 33-ю річницею Незалежності України. Для кожного з нас ці дати зараз мають виняткове значення. Два з половиною роки йде повномасштабна війна, ворог не полишає спроби загарбати нашу землю, знищити українську державність. І у ці дуже важкі часи нам як ніколи важливо бути об’єднаними, підтримувати та допомагати нашим мешканцям, Захисникам та Захисницям, завдяки яким ми маємо можливість жити майже нормальним життям, у місті працюють комунальні служби, підприємства, не скорочено жодної соціальної виплати, передбаченої муніципальною програмою соцзахисту. Разом працюємо на Перемогу і вже зараз закладаємо підґрунтя для післявоєнної відбудови та розвитку рідного Кривого Рогу!».

На знак поваги та шани, після церемонії підняття Прапора, керівництво міста поклали квіти до пам’ятників полеглим Захисникам у Меморіальному комплексі на проспекті Миру. Також, за традицією, цього дня квіти поклали до підніжжя пам’ятника Великому Кобзарю, що у Центрально-Міському районі.

До Дня незалежності України у закладах культури організовані патріотичні заходи, у міському виставковому залі відкрилася виставка робіт криворізьких художників «Тобі –моя Україно!».

24 серпня у Палацах культури (там, де є укриття) відбудуться концертні програми, майстер-класи, святкові виставки, флешмоби, за участю творчих колективів.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору