Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На засіданні виконкому Криворізької міськради підтримані всі рішення соціального напрямку. У серпні допомогу з міського бюджету отримають майже 2 тисячі криворіжців на загальну суму 22,7 млн грн.

З початку поточного року на матеріальну допомогу та компенсаційні виплати мешканцям з міського бюджету вже спрямовано 159,8 млн грн, яку отримали майже 20 тисяч жителів.

Відкриваючи серпневе засідання виконкому, в.о. міського голови Юрій Вілкул зазначив: «У складних умовах під час воєнного стану наша головна мета – не залишати людей без міської допомоги та соціальної підтримки. У серпні всі виплати, передбачені програмою, будуть виплачені, а це ще майже 2 тис. криворіжців (1967) отримають виплати на суму 22,7 млн грн з міського бюджету.

Крім того, враховуючи, що в країні війна, особлива увага та соціальна підтримка направлена на наших Захисників і Захисниць та членів їх сімей, родин загиблих або померлих військовослужбовців. Тому, у нашому місті впроваджуємо нову Комплексну програму підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей. Нова ветеранська політика – політика Героїв охоплює великий спектр соціальних допомог, включає 70 заходів різного спрямування: організаційних, реабілітаційних, медичних, освітніх, соціальних, заходів з галузі культури та інші важливі соціальні послуги. На реалізацію заходів Програми у цьому році передбачено понад 500 млн грн. Ми робимо все, щоб всі криворіжці почувалися соціально захищеними», – наголосив Юрій Вілкул.

На засіданні виконкому було прийнято рішення про надання допомоги у розмірі 5 тис. грн з міського бюджету 76 учасникам бойових дій, які брали безпосередню участь у відсічі російської агресії та звільнені/демобілізовані з військової служби після 24 лютого 2022 року. Загалом з початку року таку допомогу отримали 711 військовослужбовців.

Також, у серпні 29 криворіжців одержать одноразову допомогу та 33 щомісячну, які отримали інвалідність внаслідок війни, інвалідність яких пов’язана з безпосередньою участю в антитерористичній операції на сході України та операції об’єднаних сил у Донецькій та Луганській областях, відсічі агресії росії проти України. Кривий Ріг продовжує підтримувати родини загиблих військовослужбовців, які захищали суверенітет та територіальну цілісність України під час військової російської агресії. З міського бюджету вони отримують одноразову матеріальну допомогу у розмірі 100 тисяч гривень. Також, 21 родині наддадуть допомогу на виготовлення та встановлення надмогильних споруд загиблим військовослужбовцям (розмір допомоги 40 тис грн).

На засіданні виконкому було прийнято рішення щодо матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань 39 мешканцям будинку на вулиці Єгора Біркуна у зв’язку з ракетним обстрілом 12.03.2024. Взагалі з початку 2024 року внаслідок військової агресії проти України виплачено матеріальну допомогу 1280 криворіжцям на усунення пошкоджень або у зв’язку з руйнуванням житла, а також поховання загиблих цивільних на загальну суму 27,2 млн грн.

Внаслідок війни страждають, як дорослі так і діти. За прийнятими рішеннями матеріальну допомогу з міського бюджету отримають 42 дитини, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, розмір допомоги 5 тис. грн. Вже з початку року таку допомогу отримали 114 дітей.

Крім того, Кривий Ріг надає матеріальну підтримку всім без винятку родинам, які виховують дітей з інвалідністю: 203 дитини з інвалідністю у розмірі 10 тис. грн (з початку року допомогу отримали 1600 дітей); 20 інсулінозалежних дітей (розмір допомоги 11 338 грн, допомогу отримали 130 дітей); 21 дитина з інвалідністю, які потребують забезпечення підгузками (у розмірі 20 тис. грн, з початку року допомогу виплачено 230 дітям); 277 осіб з інвалідністю з дитинства, (в тому числі 5 осіб  з інвалідністю з дитинства у віці від 18 до 23 років, які здобувають освіту в закладах загальної, середньої, професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти, вони отримають допомогу у збільшеному розмірі –  10 тис. грн.).

Узагалі з початку року на виплату матеріальних допомог  дітям з інвалідністю та особам з інвалідністю з міського бюджету спрямовано 29,7 млн грн, її отримали 4005 осіб.

Також, продовжується виплата матеріальної допомоги криворіжцям, які опинилися в скрутному матеріальному становищі чи витратили значні кошти на лікування. У серпні матеріальну допомогу з міського бюджету виділять 877 мешканцям міста, (у тому числі 158 – на лікування), сума виплат 1,8 млн грн. З початку року таку допомогу отримали 6884 мешканців, сума виплат склала 13,4 млн грн.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору