Кривий Ріг До сайту

“Тримайся, всміхайся, живи, не здавайся!”: літній сезон у заміському таборі підійшов до кінця та залишив незабутні враження для більш ніж 1000 дітей військовослужбовців

З ініціативи Ради оборони Кривого Рогу цього літа у заміському комунальному таборі, розташованому у лісі, безкоштовно відпочили та оздоровилися хлопчики та дівчатка з родин військовослужбовців. За 5 змін в таборі відпочило понад 1000 дітей. Це діти з родин загиблих та зниклих безвісти Захисників, тих, які перебувають у полоні та тих, які зараз воюють на фронті. Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул разом з дітьми та педагогами взяв участь у закритті 5-ї зміни.

Реклама

«Літо – саме той час, коли діти можуть насолоджуватися улюбленими заняттями без перешкод, спілкуватися з друзями та зростати фізично, емоційно, інтелектуально. Ми робимо все можливе, щоб забезпечити їм безпечний та захоплюючий відпочинок. У центрі особливої уваги – діти наших Захисників та Захисниць. Так, після перерви, минулого року заміський табір відновив роботу. Протягом минулого літа було оздоровлено 802 дитини, а цього року – 1016. Кожен раз, приїжджаючи сюди, приємно бачити щирі посмішки та радісні очі дітей. Це – найголовніше!

Хочу подякувати всім організаторам, вихователям, які постаралися, щоб цей відпочинок був наповнений новими враженнями для дітей. Цей літній сезон показав, наскільки важливо бути разом і підтримувати один одного. В останні дні зміни діти обговорювали власні здобутки в таборі і підтвердили, що гасло літа-2024 – «Тримайся, всміхайся, живи, не здавайся!» – стало й їх життєвим гаслом. Радий, що у нас все вийшло! Будемо й надалі об’єднувати наші зусилля для створення всіх умов для відпочинку, реабілітації та розвитку дітей», – підкреслив Олександр Вілкул.

Реклама

Виховна та розважальна діяльність у заміському таборі була організована за спеціальною програмою. 5 змін мали свою унікальну тематику: «Ми – активні», «Ми – спортивні», «Ми – творчі», «Ми – патріоти» та «Ми – креативні». У кожну зміну з  хлопцями та дівчатами працювала фахова команда психологів за Міжнародною програмою «Діти та війна: навчання технік зцілення». Усі діти були забезпечені п’ятиразовим харчуванням та проживали у затишних номерах.

Керівник оздоровчого табору, Олег Крошка розповів: «Дуже вдячні за всі зусилля, які були вкладені для наших дітей, аби провести літо цікаво і корисно. Всі ці діти потребують великої уваги, у тому числі психологічної реабілітації. Вихід з цього – постійна індивідуальна робота, організація психологічних занять невеликими групами та постійна рухова і спортивна активність. Тому, більшу частину дня віддано спортивним змаганням, водним процедурам, прогулянкам, розважальним програмам з головною вимогою до всіх – «час без гаджетів». Колектив вихователів складається з кращих педагогів закладів загальної середньої освіти. Це – 35 чоловік, у тому числі, 10 студентів. Щороку у нас проходять педагогічну практику, як організатори дитячого дозвілля, студенти педуніверситету. У цьому році для підготовки студентів для роботи в таборі проведено навчання за програмою «Нові ігри, нові технології діяльності педагога організатора в таборі». З нетерпінням чекаємо нового літнього сезону!».

Крім того, для майже 11 тисяч дітей у Кривому Розі протягом літа створено можливість відвідувати літні пришкільні, спортивні, навчально-ігрові та інші майданчики. Всього для відпочинку та дозвілля дітей протягом літа у місті організовано понад 200 майданчиків. Наразі, триває шоста зміна роботи майданчиків – при закладах освіти відпочинуть ще близько 600 школярів. Пришкільні майданчики відкриті там, де створено та облаштовано укриття.

Реклама

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Реклама