Кривий Ріг До сайту

100-річний ювілей відзначає довгожителька з Кривого Рогу

20 серпня 2024 року виповнилося 100 років мешканці Тернівського району Зої Григорівні Івановській. Вона народилася на Криворіжжі, проте чимало випробувань випало на її долю за межами рідного краю. Жінка 46 років віддала гірничій справі в рідному Кривому Розі.

Реклама

Повідомляє Інформатор із посиланням на офіційний сайт криворізького виконкому.

Життєвий шлях пані Зої, як і багатьох українців того часу, був не легким. Зоя Григорівна народилася в багатодітній родині в Криворізькому районі. Під час голодомору в Україні у 1933 році потрапила до дитячого будинку. З того часу зв’язок з рідними обірвався. Через деякий час її прийняла до себе родина колгоспників, в якій вона жила до 1942 року.

Реклама

Під час Другої світової війни була вивезена до Німеччини на примусові роботи, де працювала близько 3-х років. Після закінчення війни повернулася на Батьківщину до Кривого Рогу.

Зоя Григорівна працювала в Першотравневому шахтоуправлінні за різними робітничими спеціальностями, звідки і пішла на пенсію, але продовжувала працювати на рідному підприємстві. Загальний стаж роботи більше 46 років.

Пані Зоя вдова, виховала двох доньок, з однією з яких сьогодні проживає, та доньку чоловіка, яка зараз проживає в Канаді, але теплі стосунки підтримують і на відстані.

Реклама

Щиро вітаємо пані Зою з її поважним ювілеєм та бажаємо миру, міцного здоров’я, бадьорості духу та родинної злагоди, радості і добра!

Сьогодні в місті мешкає ще 10 довгожителів, яким виповнилося 100 і більше років.

Раніше Інформатор повідомляв, що криворіжанка, яка має двох праправнуків відзначила свій 100-річний ювілей. Також ми писали, що 100-річна довгожителька з Кривого Рогу займається спортом та сідає на шпагат.

Реклама

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Реклама