Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

 У Криворізькому районі шукають воду

Після підриву Каховської ГЕС деякі громади Криворізького району втратили джерело постачання води. Це змусило місцеву владу шукати альтернативні джерела. Саме таким шляхом пішли і у Зеленодольську.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на міського голову Зеленодольська Дмитра Невеселого, минулого року у Зеленодольській громаді разом з партнерам проводилося буріння для пошуку підземної води, але позитивні результати були лише в селі Велика Костромка – гарна якість води, обʼєм. А ось на території Зеленодольська, пробуривши дві точки, не знайшли води. На території Марʼянського знайшли невелику кількість і не дуже добру якість – тому поставили очистку зворотнього осмосу для приведення до норм питної та видачу людям.

Наразі в місті Зеленодольськ ведуться роботи в декілька точок по бурінню свердловин для пошуку води, виконали одну точку – знайшли воду- аналізуємо обʼєм та чекаємо показники якості. Проводять роботи зараз по другій точці.

В місті Зеленодольськ ведуться роботи в декілька точок по бурінню свердловин для пошуку води

В місті Зеленодольськ ведуться роботи в декілька точок по бурінню свердловин для пошуку води

Після отримання даних буть робитися висновки аби зрозуміти як можна використати дану воду. Можливо для резерву питної води, або ж потреби комунальних закладів, в крайньому випадку полив озеленення.

Роботи проводяться у співпраці з БФ «Небо України».

Раніше Інформатор писав про те, що Зеленодольска громада отримала від Благодійного фонду Сергія Притули інтернет. Також  Starlink. Також повідомлялося про те, що від постійних обстрілів з Херсонщини до Зеленодольську прибігло стадо наляканих диких кабанів.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору