Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Померла легенда світового кіно

У віці 88 роців помер легендарний француьский актор, кумир трьох поколінь, символ чоловічої краси Ален Делон. Це сталося у його будинку у Душі. Останні роки Делон страждав від хвороби Альцгеймера та онкології. Він переніс два інсульти.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна.

Вранці 18 серпня про цей факт повідомили діти кінолегенди Ален Фаб’єн, Аннушка та Ентоні.

Геній кінематографу народився 8 листопада 1935 року в південному передмісті Парижа. Його дитинство пройшло в невеликому сусідньому місті Бур-ла-Рен, куди батьки актора переїхали за кілька років до народження сина.

Свюкінокар’єру розпочав у 1957 році. Знімався у філмах «На яскравому сонці», «Рокко та його брати», «Леопард», «Нескорений», «Самурай», «Сицилійський клан» та інших.

Делон був номінантом на «Золотий глобус» у категорії «Найкращий дебютант». Також Делон – володар премії Сезар за найкращу чоловічу роль у картині «Наша історія».

Із 1990-х років актор рідко з’являвся на екранах, а у 2017 році заявив, що завершує кінокар’єру. Останнім часом Делон рідко залишав свій маєток у Душі, проводячи час серед улюблених собак.

у 2019 році актор переніс два інсульти, після чого стан його здоров’я значно погіршився.

У вересні 2022 року він вперше від 2021 року з’явився на публіці з однією метою: підтримати Україну в боротьбі з агресором. «Те, що відбувається в Україні, мене глибоко засмутило і зворушило, тому я борюся за українців», – розповідав знаменитість телеканалу BFMTV.

У  квітні 2024 року президент Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». А у 2022 році актор брав участь в інтерв’ю з Зеленським, а також цитував українського поета Тараса Шевченка під час телевізійної програми.

Раніше Інформатор писав про смерть видатної тренерки з художньої гімнастики Альбіни Дерюгіної. Також повідомлялося про смерть від тяжкої хвороби очільника криворізької ФК “Патріот”. 

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору