Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Загублені і розгублені: у Кривому Розі посеред вулиці помітили 1-річного хлопчика і його 7-річну сестру

На вулиці у Центрально-Міському районі знаходилися маленькі діти без нагляду дорослих. Це були 1-річний хлопчик і 7-річна дівчинка, які виявилися братиком і сестричкою. Загублених дітей помітила перехожа жінка.

Повідомляє Інформатор із посиланням на патрульну поліцію Кривого Рогу.

Днями криворіжанка помітила на вулиці маленьких дітей, які загубилися. Жінка не вагаючись зателефонувала правоохоронцям.

Дівчинка розповіла патрульним, що їй 7 років, а брату 1 рік і вони загубились.

У цей час стурбована мати вже розшукувала дітей. Правоохоронці встановили адресу мешкання дітлахів та передали їх матусі.

Ситуація, коли загубилася дитина трапляється раптово та несподівано, однак тут головне не панікувати й діяти злагоджено.

Якщо батьки й діти добре знають, як поводитися в подібних ситуаціях, усе закінчиться добре.

Ось декілька порад, що робити дорослим і дітям:

  • Покладіть у кишеню дитині записку з ім’ям та прізвищем, телефоном батьків та адресою, або вивчіть з дитиною ці прості й дуже важливі дані, вони можуть суттєво полегшити пошуки.
  • Збираючись у місця скупчення людей, одягайте дитину у яскравий одяг.
  • Якщо загубили дитину у торговому центрі, негайно зверніться до адміністрації. Відеокамери й гучний зв’язок допоможуть її розшукати.
  • Навчіть дитину зупинятися на місці й чекати на батьків, якщо вона загубилася. Нехай голосно кличе на допомогу, етикет тут недоречний.
  • Покажіть людей, до яких можна звертатися за допомогою — це поліцейські, охоронці, продавці магазинів та перехожі з дітьми.

Дитина має знати, що нікуди не можна йти з чужою людиною, що б їй не говорили й не обіцяли. Тренуйте ситуації, коли малюк губиться — дитина має чітко знати, як діяти.

Придбайте для дитини розумний годинник з GPS-навігатором і SOS-кнопкою: вона дасть знати, якщо малюк вийде за межі встановленої геолокації.

«Ніколи не лякайте дитину поліцією. У дитини виробляється страх, і якщо вона потрапить у халепу, боятиметься звернутися за допомогою до патрульних. Безпека дітей — обов’язок дорослих. Бережіть найрідніших», – нагадують правоохоронці.

Олена Шевченко

Нагору