Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На Харківщині загинув досвідчений горновий з Кривого Рогу

2 серпня захищаючи Україну загинув Віктор Балагура з Кривого Рогу. Серце захисника зупинилося поблизу населеного пункту Іванівка Харківської області. Він був досвідченим горновим у цивільному житті і командиром відділення – на фронті.

Повідомляє Інформатор із посиланням на газету “Металург“.

В мирному житті Віктор працював на «АрселорМіттал Кривий Ріг», як і його батьки. Він був горновим доменної печі у доменному цеху № 1. Це одна із найскладніших професій на підприємстві.

Віктор був дуже досвідченим працівником. Саме він на початку повномасштабного вторгнення ворога в Україну був одним з учасників останньої плавки, а потім і зупинки доменної печі. А у квітні, на 46-й день війни Віктор разом з іншими спеціалістами цеху брав участь в історичному запуску ДП № 6 та приймав перший за історію цеху воєнний чавун.

Після цього у вересні 2022 року Віктор Балагура вступив до лав ЗСУ. Був командиром 3 відділення протитанкових ракетних комплексів 1 взводу протитанкових ракетних комплексів роти протитанкових ракетних комплексів. На жаль, у серпні 2024 року життя мужнього криворіжця обірвалося в боях на Харківщині. Без батька залишилися двоє дітей.

«Висококласний спеціаліст, лідер у будь-яких справах, людина, яка вміла згуртувати навколо себе людей – таким ми назавжди запам’ятаємо Віктора Балагуру. У колег Віктор завжди користувався авторитетом, його поважали за мудрість, людяність, відмінні організаторські здібності. Я й досі пам’ятаю його слова під час запуску ДП № 6 у 2022 році, що саме завдяки нашим захисникам ми можемо вести у тилу свій виробничий фронт. За декілька місяців, у вересні того ж року Віктор Балагура  приєднався до лав захисників. Як і на роботі біля доменної печі він гідно виконував свої завдання із захисту рідної землі. На жаль, Віктор загинув. Увесь колектив доменного цеху вражений цим, це непоправна втрата, справжнє горе для усіх нас», – говорить Валерій Сорухан, в.о. старшого майстра блоку печей ДЦ № 1

Горновий ДЦ № 1 Ігор Шумський добре знав Віктора Балагуру, адже вони багато років працювали разом: «Віктор досконало знався на своїй справі, був дуже відповідальним, тому на нього завжди можна було покластися. За потреби він підміняв старшого горнового. А у житті Віктор був веселою людиною, жартами міг підняти настрій, підбадьорити. Він любив доменну справу, адже змалечку знав про неї майже все – його батьки свого часу працювали у першому доменному цеху. Важко усвідомлювати, що Віктор загинув. Ніякі слова не здатні передати той шок, коли ми дізналися про це. Він так мріяв про Перемогу. Без чоловіка залишилася його дружина, а без батька – двоє дітей. Світла пам’ять Віктору, ми завжди його пам’ятатимемо».

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким полеглого Героя.

Раніше Інформатор повідомляв про загибель на фронті досвідченого металурга Олександра Волоха. також ми писали, що в боях із ворогом загинули співробітники “АрселорМіттал Кривий Ріг” Іван ГайченяМикола Приставка і Олександр Шередка.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

 

Нагору