Кривий Ріг До сайту

У 2024 році понад 100 суб’єктів господарювання за допомоги міста отримали державні та міжнародні гранти на 25,7 млн грн, створено 214 нових робочих місць

У Кривому Розі триває комплексна робота з підтримки підприємців, які долучаються до урядових та міжнародних грантових програм на розвиток власної справи та відкриття нового бізнесу. З питань участі у державних та міжнародних програмах та координації дій підприємці Кривого Рогу можуть звернутися до районних виконкомів або до управлінь розвитку підприємництва та економіки виконкому міськради.

Реклама

В.о. міського голови Юрій Вілкул провів виїзну робочу нараду з питань підтримки міського бізнесу та поспілкувався з переможцями грантової програми, які вже отримали кошти на розвиток власного бізнесу та здійснюють підприємницьку діяльність у Центрально-Міському та Металургійному районах.

«З початку війни місто проводить системну роботу з підтримки малого та середнього бізнесу. Ми допомагаємо суб’єктам господарювання впроваджувати бізнесові проєкти вітчизняних та міжнародних грантів. У цей надзвичайно складний час людям потрібна робота і саме на це спрямовані грантові програми. Прагнемо максимально об’єднати наші зусилля, допомогти підприємцям консультаціями, щоб в Кривий Ріг були залучені ресурси для розвитку місцевого бізнесу, а значить, і всьому нашому місту. І це має свій результат: на сьогодні – за державною програмою вже 68 суб’єктів господарювання отримали гранти на ведення господарської діяльності на суму 16,1 млн грн. Це  – не лише внесок у зміцнення економіки міста, але, в першу чергу, робочі місця. У поточному році створено вже 214 нових робочих місць. А міжнародні гранти з початку року отримали 43 підприємця на  суму 9,6 млн.грн», – зазначив Ю.Вілкул.

Реклама

У цьому році у Центрально-Міському районі 14 суб’єктів господарювання та 46 – в Металургійному районі подали заявки за програмою «єРобота». 7 підприємців Центрально-Міського отримали підтвердження про фінансову підтримку з очікуваним обсягом фінансування на суму 1,8 млн грн. 20 – з Металургійного району отримають майже 4,9 млн грн.

ФОП Жук Юлія, керівник цеху швейного виробництва сказала: «Свою підприємницьку діяльність я розпочала у 2007 році відкривши власне підприємство з виробництва робочого одягу. З початком війни ми продовжуємо працювати і приносити користь, відшиваючи високоякісний та функціональний робочий одяг для промислових підприємств нашого міста. У квітні 2024 року мені було схвалено мікрогрант «Власна справа» у сумі 250 тис. грн. За отримані грантові кошти придбали сучасне спеціалізоване швейне обладнання, яке надає можливість виготовляти ще більш якісніший робочий одяг.

Завдяки цьому створили нові робочі місця як для криворіжців, так і ВПО. Нещодавно нам погодили надання гранту в сумі 5 тис. доларів за програмою підтримки малого та середнього бізнесу від Данської ради у справах біженців. Не зупиняємось на досягнутому і впевнено рухаємось уперед».

Реклама

Подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. Заяви подаються через портал Дія разом з бізнес-планом. Обов’язковою умовою отримання гранту є створення нових робочих місць – від 1-2 при наданні мікрогранту, до кількох десятків – при наданні грантів за іншими програмами. Грантові кошти повертаються державі у вигляді сплачених податків і зборів в процесі діяльності підприємства впродовж трьох років.

Степанова Наталія власниця двох фітнес-центрів у Центрально-Міському районі ««Fit Curves» та «Level Up» поділилася своєю підприємницькою історією: «Пропонуючи жінкам ефективні фітнес-програми мій зал «Fit Curves» працює за франшизою понад десять років. У 2021 я відкрила другий зал, який пропонує понад 11 різних напрямків фітнесу, таких як Sky Jumping, степ-аеробіка, тренування на батутах, табата, дитяча аеробіка, та багато іншого. У червні 2024 року завдяки перемозі в державній грантовій програмі «Грант на власну справу» я отримала фінансування в розмірі 224 тис. грн.

Ці кошти були спрямовані на придбання нового тренувального напрямку – сайкл, який стає все популярнішим завдяки своїй ефективності в зміцненні серцево-судинної системи та підтримці фізичної форми. Також завдяки цьому я створила два додаткових робочих місця, що стало черговим кроком у розвитку бізнесу».

Реклама

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Реклама