Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі відкрився розмовний клуб з англійської мови

10 серпня у Центральній бібліотеці відкрився розмовний англійський клуб   «English-speaking club». Працюватиме клуб безкоштовно, два рази на тиждень.

Під час урочистого відкриття розмовного клубу голова Ради оборони міста Олександр Вілкул сказав: «Ще у 2022 році на базі наших міських бібліотек ми відкрили 23 чудових мовних клуби «Спілкуймось українською», які користуються великим попитом. Їх відвідує багато людей різного віку, це і молодь, і пенсіонери і люди середнього віку. І зараз ми продовжуємо програму з вивчення мов.

Англійська мова – це не лише ключ до спілкування з усім світом. Знання мов робить життя більш насиченим та цікавим. Сьогодні ми відкрили розмовний англійський клуб  «English-speaking club» у бібліотеці на Поштовому, де два рази на тиждень – у вихідний день та після роботи, люди зможуть удосконалити англійську розмовну мову. Всі бажаючі зможуть відвідувати цей клуб, ніяких вікових категорій немає. У всіх різна мотивація для навчання, у всіх різний рівень англійської, але це дуже зручний клуб. Адже, саме у такому форматі учасники зможуть не тільки вдосконалювати свої навички, але й знайти нових друзів та приємно проводити час. Цей проєкт пілотний, у майбутньому, якщо буде великий попит на такі клуби, будемо відкривати і в інших бібліотеках нашого великого міста».

Розмовний англійський клуб «English speaking club in the library on Pochtovaya – 2024» працюватиме за адресою проспект Поштовий, 40. Графік роботи: субота з 12:00 до 14:00, вівторок з 17:00 до 19:00.

Заступник міського голови Сергій Мілютін зазначив: «Вивчення англійської мови зараз дуже важливо. Рада оборони міста підтримує відкриття мовних клубів. Дуже важливо, що на заняття приходять не тільки молодь, а й дорослі люди. Ми робимо все, щоб Кривий Ріг став більш відкритим, щоб людям було комфортно спілкуватися зі світом».

Бібліотекар Центральної бібліотеки, вчитель англійської мови Лариса Швець розповіла: «Перш за все я б хотіла подякувати керівництву нашого міста за ініціативу створення таких клубів. Їх значення в наш час важко переоцінити через те, що Україна  здійснює успішну інтеграцію  в європейський простір. Тому, звичайно,  в українському суспільстві потрібно вільно володіти англійською мовою. Цей клуб створений для того аби розвинути свої комунікаційні навички та створити комфортне мовне середовище для всіх охочих. Наше завдання – навчити людей вільно спілкуватися, піднімаючи різні теми на заняттях. Долучитися до клубу можуть люди різного віку, в основному це учасники, які мають рівень володіння англійською мовою. Ми підготували більше 500 видів розмовних активностей».

Минулого року у рамках проєкту «Незламні бібліотеки» фонди Кривого Рогу поповнилися 1 тисячею книжок англійською мовою для дорослих та дітей від британських видавництв. Це відбулося у співпраці з PEN International– міжнародною організацією, яка об’єднує письменників і журналістів, PEN Ukraine, English PEN, Book Aid International та «Новою Поштою».

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору