Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Кривий Ріг і район буде з водою: будівництво магістрального водогону завершено

Після підриву росіянами Каховської ГЕС, 15 територіальних громад Криворіжжя залишилася без водопостачання. Для вирішення проблеми побудували магістральний водогін. І вже 12 серпня 2024 року всі чотири гілки водогону здали в експлуатацію.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Міністерство відновлення України.

За 11 місяців в Україні втілили в життя масштабний проект будівництва магістрального водогону «Інгулець — Південне водосховище». Нарешті всі 4 нитки працюють на повну потужність. А 400 тисяч кубічних метрів води, яке на добу переганяється в Південне водосховище, після очистки «Кривбасводонакалом», потрапляє до споживачів. Цього вистачає, щоб покрити потреби населення.

«Роботи велись цілодобово. У три зміни на будівництві працювали понад 1000 людей та близько 500 одиниць техніки… Потужності нового водогону достатньо для безперебійної подачі води мешканцям Криворізького району», – кажуть фахівці.

Раніше Інформатор повідомляв, як у Кривому Розі пояснюють проблеми з водопостачанням і пориви в місті. Також ми писали, що через обміління річки Саксагань два села залишися без води і Міндовкілля звернулося до влади Кривого Рогу.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко 

Нагору