Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Додаткова виплата до 3100 гривень вже у серпні: хто з українців може отримати

До дня Незалежності України деякі категорії українців отримають додаткові виплати. Суми різні – від 450 до 3100 гривень. Пенсіонери, які мають право на таку виплату, отримають її у серпні разом з пенсією.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Пенсійний фонд України.

Суми наступні

  • Учасники війни та колишні в’язні концтаборів або особи, які були насильно вивезені на примусові роботи, отримають по 450 грн.
  • Члени сімей загиблих ветеранів війни, статус яким встановлений відповідно до статті 10 закону України Про статус ветеранів війни та їх соціального захисту, зможуть отримати 650 грн.
  • Учасники бойових дій, які постраждали в результаті Революції Гідності, або неповнолітні особи, яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років, а також в’язні концентраційних таборів та місць примусового утримування зможуть отримати 1 000 грн.
  • Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, отримають 3 100 грн.
  • Виплати зможуть отримати особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні в’язні концентраційних таборів, визнані особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин. Розмір виплати залежить від групи інвалідності. Особи I групи інвалідності отримають – 3 100 грн, II групи – 2 900 грн, III групи – 2 700 грн.

Особи, які мають право на виплату, але не є пенсіонерами та не проходять службу або не працюють, також можуть отримати допомогу. Їм потрібно подавати заявку до Пенсійного фонду у довільній формі. Для такої категорії виплати будуть здійснюватися на поточний рахунок в уповноваженому банку.

Заявки на отимання треба подати у ПФУ до 1 жовтня 2024 року.

Ветерани, які проходять службу або працюють та не є пенсіонерами,отримають гроші на небюджетні рахунки військових частин, установ та організацій, де вони працюють. Або, відповідно до заяв, через портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Песіонерам, які не працюють, кошти нарахують автоматично.

Раніше Інформатор писав про те, як оформити пенсію, яку отримують родичі загиблих військовослужбовців, поліцейських та рятувальників. Також ми повідомляли про те, що в Україні Уряд втричі збільшив виплати на дітей.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору