Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

90-річний ювілей святкує криворізька поетеса Марія Ромашкіна

Свій 90-річний ювілей відзначає криворізька поетеса Марія Ромашкіна. Уродженка міста Шахтарськ вона більшу частину життя прожила у Кривому Розі. Працювала педагогом, писала вірші та навчала цьому дітей.

Про це6 повідомляє Інформатор з посиланням на Центрально-Міську районну органиізацію ветеранів.

Марія Андріївна народилась у невеличкому містечку Шахтарськ,там же отримала середню освіту, потім – ще й медичну, на курсах у Кривому Розі, щедро ділилась з людьми не тільки своєю добротою і увагою, а ще і спасала їх власною кров’ю, як Почесний донор!

Далі був Одеський державний університет і отримана дуже важлива спеціальність «викладач історії та суспільствознавство».

За 32 роки педагогічної діяльності сотні її учнів з маленьких(СШ 39) і великих шкіл(СШ 60, КЗШ 8, ПТУ №8) нашого району отримували знання з історії.

Сьогодні Марія Андріївна займає активну життєву позицію, піклується про своїх колег-ветеранів, і всю душу вкладає у творчість. Адже очолюваний нею поетичний гурток відомий не тільки у нашому районі, а і в усьому місті.

Раніше Інформатор повідомляв, що криворіжанка, яка має двох праправнуків відзначила свій 100-річний ювілей. Також ми писали, що 100-річна довгожителька з Кривого Рогу займається спортом та сідає на шпагат.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору