Кривий Ріг До сайту

Кривий Ріг – для молоді! Молодь – для Кривого Рогу!

Кривому Розі майже 160 тисяч містян – це активна, творча, талановита молодь віком від 14 до 35 років. 83 тисячі молодих людей – працівники підприємств, 27 тисяч – студенти, які здобувають освіту у закладах вищої та фахової передвищої освіти, 70 тисяч – це учнівська молодь.

Реклама

До Дня молоді в. о. міського голови Юрій Вілкул привітав молодь Кривого Рогу зі святом та вручив 41 міську відзнаку та стипендії ім. В. Бизова молодим науковцям.

Вітаючи молодь міста зі святом, Юрій Вілкул сказав: «Сучасні і освічені, талановиті й цілеспрямовані – ви надія України та її майбутнє. Ваші енергія і завзяття, оптимізм і наполегливість, енергія й винахідливість знаходять втілення у науці, на виробництві та у бізнесі, політиці, у спорті та мистецтві. Ви наділені потужним потенціалом й знаходитеся у прекрасній порі життя, коли народжуються цікаві ідеї та нові амбітні плани.

Реклама

Саме для розвитку та самореалізації молоді у місті діє муніципальна молодіжна програма «Нова генерація – перспектива та успіх Кривбасу», на виконання якої 200 найталановитіших юнаків та дівчат щороку отримують міські відзнаки за досягнення в культурі, спорті, науковій та інтелектуальній діяльності, за розвиток молодіжного, волонтерського руху. Також, навіть в умовах воєнного стану, ми зберегли муніципальні стипендії обдарованій молоді та відмінникам навчання – ім. Г. Гутовського, О. Поля, В. Бизова, В. Гурова. Впевнений, що тільки-но в Україну прийде мир, молодь Кривого Рогу з новою, потужною силою проявить себе та разом ми реалізуємо багато креативних, корисних і цікавих проєктів для рідного міста».

Кривий Ріг пишається молоддю, яка все сміливіше та переконливіше заявляє про себе гідними здобутками й відкриттями. Цього року на 33-х Літніх Олімпійських Іграх в Парижі дебютували криворізькі спортсмени: вихованка відділення плавання ДЮСШ №2 – Ніка Шарафутдінова та вихованець ДЮСШ №6 плавець Денис Кесіль. Ніка стала єдиною представницею України з плавання серед жінок на цих змаганнях й посіла 22 місце з 36-ти на дистанції 100 м на спині. Денис посів 24 місце з 27-ми на дистанції 200 м батерфляєм. «Не дивлячись на зайняті місця – це велике досягнення наших спортсменів й безцінний досвід! Ми пишаємося тим, що в нас така активна, прогресивна та патріотична молодь з потужним потенціалом. Саме вам будувати, утверджувати та розвивати незалежну Україну», – підкреслив Юрій Вілкул.

У місті розвивається проєктна діяльність з молоддю 15-17 років. Створені клуби фінансової грамотності у восьми ліцеях. Навесні у Відні (Австрія) відбувся І Міжнародний турнір з фінансової грамотності, на якому команда «Майстри фінансів» Криворізького ліцею № 127 представила Україну та здобула ІІ командне місце.

Реклама

Місто намагається створити доступний ринок праці з можливостями, які ведуть до якісних робочих місць для всіх молодих людей. За державною програмою єРобота у поточному році 195 підприємців подали заявки на отримання грантових коштів, 129 – отримали підтвердження про фінансову підтримку з очікуваним обсягом фінансування на суму майже 33,1 млн грн, 53 – отримали кошти на свої рахунки у розмірі майже 12,6 млн грн., заплановано створення 201 нового робочого місця. Проаналізувавши вік грантоотримувачів: понад 21% – це молодь віком до 35 років, які відкривають кав’ярні, спортивні зали, об’єкти торгівлі та займаються доочищенням питної води.

«Ми маємо створити належні умови й можливості для самореалізації молоді, щоб ви жили, навчалися, розвивалися й працювали у рідному Кривому Розі. Для досягнення цього планується відкриття Молодіжного центру, який буде створений молоддю для молоді за підтримки Криворізької міської влади та ЮНІСЕФ, на засадах рівності і доступності. Плануємо, що у Центрі буде багато можливостей для розвитку й занять улюбленими справами.  Це   студія звукозапису, клуби спілкування, вивчення іноземних мов, локації для реалізації різноманітних проєктів та багато іншого. Ви пропонуєте й ми разом з вами реалізуємо ваші пропозиції.

А віра в себе, наполегливість й постійна робота над собою допоможуть втілити найзаповітніші мрії»,- зазначив Олександр Богун голова молодіжної організації «Взаємодія».

Реклама

У Кривому Розі організована співпраця з міжнародними організаціями та фондами. На початку року криворізька молодь допомагала в реалізації проєкту «Спільно Кемп. Громади», який проводила ГО «Культурна платформа Закарпаття» спільно з ЮНІСЕФ. Також, реалізовано проєкт «Спільно Кемп» – літній простір для молоді 10-24 років, де учасники могли відвідати активності за 7 модулями: акторська майстерність, саунддизайн, практика вільного руху, сучасне мистецтво, технології та інновації, режисура, дизайн. У рамках створення нової екосистеми сучасної молодіжної культури в місті запрацювала мобільна аудіовізуальна студія «KONTENTA» для розвитку підлітків і молоді у сфері креативних індустрій.

У липні цього року було проведено регіональний форум «Кар’єрний старт: нові можливості для молоді» разом з Українським молодіжним фондом у партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Міністерством молоді та спорту України. Метою Програми є забезпечення працевлаштування молоді віком від 16 до 21 року на три місяці для стажування. Сума гранту до 380 тис. грн. Участь взяли близько 100 осіб із числа випускників профтехзакладів та підприємці.

Антохін Олександр зазначив: «На жаль, зараз наша держава переживає непрості часи. Війна докорінно змінила життя кожного українця й, звичайно, української молоді. Сучасні випробування згуртували молодь Кривого Рогу. Багато юнаків і дівчат з нашого міста йдуть до війська, щоб давати відсіч агресору, долучаються до лав тероборони, вчаться надавати першу медичну допомогу та займаються волонтерством. Але, не зважаючи на це, молодь Кривбасу навчається та активно розвивається, має досягнення у науці, бізнесі та бере участь у соціальних проєктах. Можу сказати від всіх, що ми активні, сміливі й не боїмось труднощів, продовжуємо здобувати нові знання, йдемо вперед до своєї мети й ніколи не здаємося!».

Реклама

«Інститут розвитку міста Кривого Рогу»