Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі протягом літа майже 10 тисяч дітей відвідають літні пришкільні, спортивні, навчально-ігрові та інші майданчики

Завершується 5 зміна роботи майданчиків, яка стартувала з 29 липня і триватиме по 9 серпня. На базі 10 дитячих майданчиків літнього дозвілля при закладах освіти відпочинуть ще 620 школярів. Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул відвідав пришкільний майданчик у Центрально-Міському районі та зустрівся з учнівською молоддю одного з ліцеїв.

Місто намагається робити все, щоб літні канікули стали для хлопців та дівчат незабутніми, з новими знайомствами, враженнями та спогадами. А пришкільні майданчики відкриті лише там, де створено та облаштовано укриття.

«Педагоги, вихователі та організатори прагнуть зробити кожен день яскравим і цікавим для кожного школяра. Для старшокласників організовують насичену програму активностей: веселі конкурси, спортивні змагання, вікторини, екскурсії, зустрічі з цікавими людьми та багато іншого. Діти відпочивають пізнавально, адже всі активності спрямовані на те, щоб криворізькі школярі розвивали творче мислення, позитивну комунікацію, креативність, емоційний інтелект та багато іншого. Крім того, у заміському таборі влітку відпочинуть та оздоровляться 1000 дітей військовослужбовців»,- зазначив Олександр Вілкул.

На базі Центрально-Міського ліцею у літній період працює майданчик «Літня наукова школа», на заняттях якої діти займаються 3D-моделюванням, конструюванням моделей, робототехнікою,дослідженнями з природничих дисциплін та математики.

«Наші ліцеїсти у науковій школі надолужують освітні втрати та можуть розпочинати роботу над науково-дослідницькими проєктами МАН. Крім того, для них організовано розважальні, пізнавальні заходи, навчальні екскурсії, тренінги. Цього року заняття у «Літній науковій школі» розпочалися у липні, за цей час їх відвідало 150 учнів. Щодня до школи приходять до 30 слухачів. Підлітки беруть активну участь в інтегрованих, інтерактивних заняттях-практикумах з енергоефективності, енергозбереження, проводять експерименти, створюють макети енергоефективного будинку, майструють освітлювальні прилади та досліджують принципи роботи сонячних батарей. Це дуже цікаво! Заняття проводять досвідчені педагоги ліцею, які мають досвід підготовки призерів всеукраїнських олімпіад і конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт, викладачі КНУ»,- сказала Ірина Логоза, заступник директора Центрально-Міського ліцею.

Діти відвідують пришкільні літні майданчики тільки з дозволу батьків, відповідно до заяви на ім’я директора закладу освіти. Також, не менш важливий аспект – для відвідувачів майданчиків створені безпечні умови для перебування.

«Наш заклад капітально ремонтують за програмою Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво». Тому, завдяки підтримці міста, у приміщенні, де зараз тимчасово розташований наш ліцей, було облаштоване тимчасове укриття на 160 осіб. У 2023 році коштом міського бюджету тут був проведений поточний ремонт приміщень з улаштуванням аварійного виходу, ремонт систем електроживлення, підключено інтернет. Зараз виконуються додаткові ремонтні роботи з оздоблення стін, стелі, підлоги, встановлення вентиляційної системи, заміни освітлення та електрощитових, встановлення металевих дверей»,- додала Ірина Вікторівна.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору