Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Народжені в неволі: у Криворізькій колонії похрестили немовлят

У Криворізькій колонії серед засуджених є й жінки з дітьми. Священнослужителі надають їм та й іншим увʼязненим духовну підтримку. Тому в установі похрестили дітей, які народилися в умовах обмеження волі.

Про це повідомили на сторінці «Криворізької установи виконання покарань №3» у facebook, – передає Інформатор.

Двоє немовлят народилися у матерів, які відбувають покарання. Проте вони не позбавлені духовного права на хрещення. Так, 7 серпня у Криворізькій установі виконання покарань №3 протоієрей Іван Руденко провів обряд хрещення новонароджених дітей, які перебувають в установі разом зі своїми матерями. Іван здійснює духовну опіку над особами, які знаходяться під вартою.

«Процес хрещення під час утримання ув’язненої матері в умовах обмеження свободи, не завдаючи шкоди новонародженій дитині, стає важливою подією не лише для родини, але і для спільноти установи виконання покарань. Хрещення дитини є символом віри, надії та примирення. Це акт, який об’єднує серця людей, незважаючи на обставини», – зазначають в установі.

Хрещення дітей дають увʼязненим матерям надію на краще та благополучно впливає на відбування подальшого строку і допомагає стати на шлях виправлення. Також це прояв підтримки від представників установи.

«Для матері, що перебуває в ув’язненні, хрещення стає світлим променем у її житті, дозволяючи відчути радість материнства та віддати шану дитині. Для ув’язнених та працівників установи це є можливістью виявити співчуття та підтримку у цьому важкому, але важливому моменті. Хоча обставини можуть бути складними, хрещення дитини в установі є доказом того, що любов та віра перебувають поза межами стін ув’язнення, осяяючи серця всіх, хто бере в ньому участь. Релігійні та культурні обряди у житті людей, є дуже важливими, незалежно від їхнього становища, та показують спільноту та співчуття серед ув’язнених та працівників установи в таких надзвичайних ситуаціях», – пояснює священнослужитель.

Увʼязнена із новонародженим малюком

Протоієрей хрестить малюка

Раніше Інформатор повідомляв, що в Криворізькій колонії одружилася пара. Також ми писали, що в колонії Дніпропетровської області відбувся конкурс краси.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору