Кривий Ріг До сайту

Нелюди з армії рф відрізали голову українському військовополоненому: Лубінець звернувся до ООН

У мережі з’явилося фото, ймовірно, із тілом українського полоненого. На світлині у військового відрізані кінцівки і голова. Омбудсман Дмитро Лубінінець терміново звернувся до ООН і Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Реклама

Про це він повідомив у telegram, – передає Інформатор.

Омбудсман направив звернення до міжнародних організацій, аби вони зафіксували чергове порушення прав людини зі сторони країни-терориста. А також повідомив українським правоохоронним органам, щоб вони перевірили особу вбитого полоненого та факт цього злочину.

Реклама

«Це не просто порушення Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, це поведінка нелюдів! Зазначу, що відповідно до норм міжнародно гуманітарного права, жодного військовополоненого не можна піддавати фізичному каліченню, насиллю чи вбивству», – пише Лубінець.

Такими нелюдськими вчинками ворог намагається залякати українців і посіяти паніку в суспільстві.

«Зазначу, що війна, яка триває зараз – гібридна. Розповсюджуючи схожі фото та відео соціальними мережами й вчиняючи такі дії, Росія хоче залякати українців: як цивільних, так і військових. Нібито дивіться, на що ми здатні. Але дивлячись на такі кадри, зрозуміло одне: таке забути та пробачити не можливо! За злочини – повинне бути покарання», – обурюється Дмитро Лубінець.

Реклама

Моторошна світлина із вбитим військовим

Олена Шевченко