Кривий Ріг До сайту

Думку керівництва міста не враховували: у Кривому Розі обурюються з приводу перейменування вулиць

У Кривому Розі перейменували 135 вулиць, площ і скверів. Проте не всі задоволені новими назвами. На жаль, ані владу міста, ані депутатів не доводили до відома, на яких саме вулицях будуть змінювати назву.

Реклама

У Раді оборони міста стверджують, що нові назви не підпадають під «деколонізацію» і  паплюжать історичну пам’ять нашого народу, – передає Інформатор.

«Перейменування вулиць пов’язаних з Другою світової та Афганськими війнами вважаю, як і переважна більшість криворіжців, не доцільними і, більше того, такими що завдають шкоди єднанню нашого суспільства перед ворогом. Не можу зрозуміти, що поганого зробили перейменувачам полковник Шурупов, який ціною свого життя врятував дамбу КРЕСу, або герой Афганської війни, вірний своїй присязі криворіжець сержант Рзянкін», – пише Вілкул.

Реклама

До того ж перейменований сквер «Чебурашка» взагалі в місті офіційно не був зареєстрований. Його так прозвали містяни. Прикро, що під час зміни назв не були організовані громадські слухання.

«Коротко – я проти. Не розумію, навіщо це робити та як це вплине на консолідацію українського суспільства. Думка не керівництва міста, ні депутатського корпусу не враховувалася взагалі. Громадських слухань, а тим більше голосувань – не було… Вивчаємо, що з цим робити відповідно до чинного законодавства», – пише Олександр Вілкул.

Раніше Інформатор повідомляв, що у Кривому Розі перейменували зупинку «Будинок Рад» і площу Визволення. Також ми писали, що у Дніпропетровській області перейменували дві залізничні станції та низку платформ.

Реклама

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Реклама