Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україну знову повернеться аномальна спека: коли очікувати

Не встигли українці оговтатися від надзвичайно спекотних днів і насолодитися прохолодою, як знову повертаються +40 градусів і вище. В Європу знову прийде тропічне африканське повітря. Спеку варто очікувати з 5 по 15 серпня.

Такий прогноз погоди дав синоптик Ігор Кібальчич, передає Інформатор.

Є висока ймовірність надходження тропічного африканського повітря в північні широти, що призведе до нової хвилі спеки в багатьох європейських країнах. Очікується, що пік спекотної погоди у центральній та південній Європі припаде на 5 – 15 серпня. У цей період максимальні добові температури можуть досягати місцями +40 °С і вище.

Поступово субтропічний гребінь та пов’язана з ним аномально спекотна погода просуватиметься у східному напрямку. Тому західні та південні області України зустрінуть спекотну погоду першими, де фіксуватимуться максимальні показники температури +34…+38 °С. А у другій декаді серпня спека пошириться на більшу частину країни.

Раніше Інформатор повідомляв, що через спеку у потязі померла жінка. Також ми розповідали про симптоми теплового удару, та як пережити спеку.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору