Кривий Ріг До сайту

Від усіх криворіжців велика подяка нашим незламним медикам – лікарям, медичним сестрам, всім, хто рятує життя, лікує, повертає здоров’я Захисникам та Захисницям, жителям міста та переселенцям

В умовах війни одним із важливих напрямів роботи керівництва міста є допомога закладам охорони здоров’я. Місто забезпечило стабільну роботу медичної галузі – криворізькі медики мають все необхідне для  надання медичної допомоги.

Реклама

Другий рік поспіль в Україні День медичного працівника відзначають 27 липня. Напередодні професійного свята голова Ради оборони міста Олександр Вілкул зустрівся з працівниками сфери охорони здоров’я Кривого Рогу – привітав та подякував їм за відданість своїй справі та витримку в умовах воєнного стану.

Кращі медики були відзначені нагородами.

Реклама

«З початку повномасштабного вторгнення робота наших медиків стала ще важчою та небезпечнішою. Вони першими виїжджають на місця прильотів, аби врятувати життя людей, лікують Захисників, допомагають мешканцям Кривого Рогу та переселенцям, під обстрілами вивозять поранених з лінії фронту. Вже зараз надана медична допомога та проліковано майже  30 тисяч військових. В ЗСУ понад 100  криворізьких медиків зараз на передовій, рятують бійців від куль, уламків снарядів, вибухів. Ціною власного здоров’я і життя зберігають життя інших. На превеликий жаль 4 наші медики загинули. Я вдячний нашим лікарям, фельдшерам, медичним сестрам за віддану працю, порятунок здоров’я та життя людей. Низький уклін медикам, які зараз працюють на передовій та у прифронтових містах і селах», – підкреслив Олександр Вілкул.

Медична інфраструктура Кривого Рогу працює стабільно – навіть в надскладних умовах воєнного часу не зупинена робота жодної лікарні. Створена та ефективно працює госпітальна база для надання допомоги бійцям, забезпечена необхідна кількість ліжок.

«Рада оборони міста  не стоїть осторонь та завжди допомагає нашим медичним закладам. Робота триває щодня. Створено стратегічний запас медикаментів і на сьогодні лікарні забезпечені всім необхідним для надання медичної допомоги. З початку війни наші медустанови отримали: сучасні комп’ютерні томографи, ангіографи, апарати МРТ та УЗД, 11 автомобілів, більше 100 генераторів та багато іншого. І ця робота буде продовжуватися», – сказав Вілкул.

Реклама

У Кривому Розі продовжується вдосконалення галузі охорони здоров’я. Найближчим часом розпочне роботу перша Університетська клініка, завершується будівництво корпусу інфекційної лікарні, новий сучасний лікувальний корпус отримає онкологічний диспансер, відремонтовано міське кардіологічне відділення та лабораторний корпус інфекційної лікарні, а також поліклінічне відділення 3-ї міської лікарні,  розширюється відділення реабілітації 5-ї міської лікарні, на базі лікувальних закладів розгорнуто 8 відділень реабілітації, на сьогодні у 7-ми відділеннях надається допомога військовослужбовцям. Також, продовжують виконуватися заходи масштабних медичних програм «Здоров’я нації» та «СТОП-інфаркт».

Лікар анестезіолог, Гальцев Костянтин сказав: «Працюю у другій міській лікарні 2 роки. Мені завжди хотілося допомагати людям, підтримувати їх здоров’я та  їх добре самопочуття. З початку війни обсяг роботи не змінився, але, звісно ми стикаємось з великою кількістю поранених та захворювань військовослужбовців та внутрішньо переміщених осіб, які також потребують допомоги. Цим людям потрібна не тільки медична допомога, а й підтримка. Дуже добре, що міська влада підтримує наші медичні заклади, надають всю необхідну допомогу. Крім того, відчувається і подяка від людей в цей складний час. Ми плідно виконуємо свою роботу та допомагаємо кожному».

Реклама

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»