Кривий Ріг До сайту

Менше ніж через три місяці служби на фронті загинув боєць з Жовтих Вод

26 травня на фронті загинув солдат Валерій Шаєнко з Жовтих Вод. Його «накрив» ворожий мінометний обстріл. Серце захисника зупинилося поблизу населеного пункту Білогорівка Луганської області. Йому було 44 роки.

Реклама

Повідомляє Інформатор із посиланням на Жовтоводівську міськраду.

Валерій народився 8 квітня 1980 року у Жовтих Водах. Закінчив Саксаганський ВПУ № 7 за спеціальністю «машиніст широкого профілю».

Реклама

Із 1999 по 2000 роки служив в армії. У 2001-му, маючи кваліфікацію тракториста 6-го розряду, прийшов працювати на РМЗ ДП «СхідГЗК». Керував тракторами ЮМЗ, Т-40 та на самохідному шасі. Гарно розбирався у техніці, по мірі можливості самостійно обслуговував трактори. Був кваліфікованим працівником.

6 березня 2024 року Валерій долучився до лав ЗСУ. Служив стрільцем-помічником гранатометника аеромобільної роти.

«Валерій мав добре серце та відкриту душу. Був енергійним та життєрадісним, обожнював рибалити. З колективом мав гарні, дружні відносини. А завдяки його швидкій реакції та чітким діям було врятовано життя та здоров’я одного із працівників заводу», – згадують колишні колеги-комбінатівці.

Реклама

Родина Шаєнків – це трудова династія великої сім’ї СхідГЗК. На заводі працював токарем батько Валерія, зараз продовжує трудитися брат.

У захисника залишилися брат Віталій, донька Катерина та син Микита.

Попрощатися з Валерієм Шаєнком рідні, близькі та друзі змогли лише через два місяці після загибелі найріднішого – 24 липня.

Реклама

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким полеглого Героя.

Раніше Інформатор повідомляв, що на війні загинув металург з Кривого Рогу. Також ми писали про загибель на фронті молодого добровольця з Кривого Рогу.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Реклама

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко