Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Економічний фронт: протягом першого півріччя 2024 року корпорація “АТБ” сплатила податків та зборів на суму 13,26 мільярда гривень

Протягом перших шести місяців 2024-го року групою компаній “АТБ” вже сплачено податків та зборів на суму 13,26 мільярда гривень. Зростання у порівнянні з аналогічним показником минулого року (12,01 мільярда гривень) склало 1,25 мільярда гривень.

Зі вказаної суми сплачених “АТБ” податків та зборів за перше півріччя поточного року до державного бюджету пішло 8,68 мільярда гривень, місцеві бюджети отримали 3 мільярда гривень, до цільових фондів направлено 1,58 мільярда гривень.

Традиційно лідером за обсягами податкових платежів є флагманське підприємство корпорації — ТОВ «АТБ-Маркет», яке керує добре відомою кожному з українців торговельною мережею. Від початку 2024-го року «АТБ-Маркет» сплатила податків та зборів на загальну суму в 10,22 мільярда гривень. Державний бюджет отримав від найбільшої української мережі незламності внесок у 6,52 мільярда гривень, до місцевих бюджетів було сплачено 2,48 мільярда гривень податків та зборів, до цільових фондів – 1,22 мільярда гривень.

Вже багато років поспіль “АТБ” входить до топ-10 найбільших платників податків України. І ця тенденція до системного наповнення бюджетів всіх рівнів лишається незмінною навіть сьогодні, у непростий воєнний час. Безперебійно забезпечуючи мільйони громадян у різних куточках України якісними продуктами за конкурентною ціною, “АТБ” робить вагомий внесок у поступове відновлення вітчизняної економіки. Разом з цим “АТБ” реалізує безпрецедентні благодійні проєкти, системно підтримує українських захисників, медичні заклади, рятувальників, добровольчі формування, волонтерські організації та постраждале від ворожих ударів цивільне населення.

Нагадаймо, за підсумками 2023-го “АТБ” сплатила 25,06 мільярда гривень податків та зборів. Попри негативні чинники, зумовлені війною, цей показник на 4,62 мільярда гривень перевищив фінансові результати попереднього року (20,44 мільярда гривень). Та навіть у перший рік війни податковий внесок компанії склав близько половини бюджетних надходжень від усього вітчизняного ритейлу.

Партнерський матеріал

Нагору