Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Українська кіберспортивна команда NaVi перемогла у фіналі турніру Esports World Cup: криворіжець став кращим гравцем

В ніч на 22 липня в Саудівській Аравії відбувся фінал турніру з кіберспорту Esports World Cup. Українська команда NaVi перемогла німецьку MOUZ з рахунком 2:1. На шляху до перемоги українські кіберспорсмени обійшли бразильців та американців.

Про виграш повідомили на офіційній сторінці команди NaVi в соцмережі X, – передає Інформатор.

Варто зазначити, що перша половина гри закінчилася внічию. Проте завдяки майстерності гравців друга половина – була за українцями. Тому врешті-решт NaVi здобула перемогу і приз у розмірі $400 тис. та 1000 очок у загальний клубний рейтинг Esports World Cup 2024.

Найкращим гравцем турніру визнали Валерія Ваховського із псевдонімом «b1t». 21-річний спортсмен вийшов на третьому місці в боротьбі за це звання перед фіналом, але у вирішальному матчі він виборов нагороду.

«Після перемоги на Esports World CupHLTV визначили найбільш цінного гравця турніру. Їм став b1t, який закінчив змагання з рейтингом 1.33. Найкращою мапою для Валерія cтав Nuke проти FURIA, де він набив 1.96 рейтингу. Також варто відзначити високий рівень гри нашого гравця і в інших зустрічах з G2 та FaZe. Ця MVP-нагорода стала першою в кар’єрі для b1t і ми сподіваємось, що наш гравець зможе підтримувати таку форму і на наступному турнірі, яким стане BLAST Fall Finals», – йдеться на офіційній сторінці команди.

Перемога NaVi закріпила їхнє місце в пʼятірці найсильніших команд Counter Strike 2.

Що відомо про Валерія Ваховського?

Валерій Ваховський – професійний український кіберспортсмен у дисципліні Counter-Strike: Global Offensive, більш відомий як «b1t». Він народився у місті Дніпро, проте згодом його родина переїхала до Кривого Рогу.

Через деякий час  Валерій Ваховський переїхав до Нікополя, там майбутній гравець NAVI провів все своє свідоме дитинство. У 15 років Валерій переїхав до Київської області, а вже через два роки до столиці України, Києва. Упродовж восьми років «b1t» займався боротьбою, але перестав їй приділяти увагу після вступу до Київського коледжу на програміста.

«Комп’ютер з’явився, коли я був зовсім маленьким. Першу гру, яку я зіграв, був Counter Strike 1.6. У мене брат у неї грав, а я просто дивився. Я тоді не дотягувався до клавіатури, просто натискав там щось. Пам’ятаю, що з ботами грав, потім на пабліках”, – розповідає Валерій.

Тепер Валерій один із кращих кіберспортсменів світу.

До речі, старший брат Валерія відомий за ніком «kenzor» також успішний кіберспортсмен. Саме він привів брата у великий кіберспорт.

Відомості про кіберспортивну команду NaVi

Українська команда NaVi стала першою в історії кіберспорту, яка перемогла у трьох головних турнірах з Counter Strike за один рік – World Cyber Games 2010, Intel Extreme Masters та Electronic Sports World Cup.

Також українська кіберспортивна команда Natus Vincere (NaVi) стала переможцем першого чемпіонату з Counter-Strike 2, що відбувся у Копенгагені. За перемогу на турнірі NAVI отримали 500 тисяч доларів, а також путівки на турніри BLAST Premier World Final та Esports World Cup 2024.

До складу команди входять:

  • Валерій Ваховський (Україна)
  • Ігор Жданов (Україна)
  • Олександр Костилєв (Україна)
  • Іван Міхай (Румунія)
  • Алексі Віролайнен (Фінляндія)
  • Юстінас Лекавічус (Литва)

Тренер команди – 37-річний українець Андрій Городенський.

Кращий гравець турніру Валерій Ваховський раніше жив у Кривому Розі

Раніше Інформатор повідомляв, що криворізький школяр переміг на чемпіонаті світу з ментальної арифметики. Також ми писали, де у Кривому Розі знаходиться найбільший в місті кіберклуб.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору