Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі нерівномірно відключали світло містянам: що виявила перевірка

У Дніпропетровській області провели перевірку застосування графіків погодинних відключень (ГПВ). У Кривому Розі виявлено несправедливий розподіл електроенергії. У когось світло не вимикали, натомість інші містяни по 7 годин за одну чергу були без світла.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Державну інспекцію енергетичного нагляду України.

Найбільше порушень виявлено у Дніпропетровській і Житомирській областях.

У Дніпропетровській області збільшено в декілька разів час застосування ГПВ та кількість черг, що застосовуються не за розробленим планом. Заживлення деяких споживачів може відбуватись до години і більше, тому знеструмлення тривають понад 7 годин.

У містах Дніпро, Кам’янське та Кривий Ріг затверджені графіки погодинного відключення виконуються не в повному обсязі. Також не всіх споживачів залучено до ГПВ.

Велика кількість споживачів віднесені до категорії об’єктів критичної інфраструктури, що разом із супутнім навантаженням призвело до завищеної величини потужності, яка не підлягає відключенню. Відповідно, на інших споживачів припадає надмірний тягар відключень, порушуючи справедливість розподілу електричної енергії.

Виявлені факти призводили до збільшення соціальної напруги та кількості звернень і скарг громадян.

За результатами перевірок надано приписи щодо усунення порушень у тижневий термін. Після цього будуть проведені повторні перевірки вказаних ОСР. При невиконанні виданих приписів до ОСР будуть застосовані штрафи.

Олена Шевченко

Нагору