Кривий Ріг До сайту

В Україні більше не будуть переводити годинники: на якому «часі» залишаємося

Вже не перший рік йде боротьба проти переведення годинників на «літній» та «зимовий» час. 16 липня у Верховній Раді прийняли законопроєкт про відміну переведення годинників. Україна залишиться на «зимовому» часі.

Реклама

Повідомляє Інформатор із посиланням на нардепа Ярослава Железняка.

16 липня Парламент прийняв законопроєкт про відміну переведення часу в Україні з зимового на літній. «За» проголосували 261 депутат.

Реклама

У 2024 році в останню неділю жовтня, а саме 27 числа, українці переведуть стрілки годинників на «зимовий» час і далі вже переведення на «літній» час з 2025 року і надалі не буде.

Напередодні комітет Верховної Ради України з питань економічного розвитку рекомендував депутатам прийняти даний законопроєкт, адже вважають, що “сезонний часовий стрибок призводить до зміни біологічних ритмів людини. Крім того, переведення годинників негативно відображається на загальному стані – як фізіологічному, так і психологічному.

“Після переведення годинникових стрілок у громадян погіршується самопочуття, знижується працездатність, спостерігається значне загострення хронічних хвороб. Наукові дослідження пов’язують зміни часу з захворюваннями серцево-судинної або імунної систем, оскільки вони переривають біологічні цикли”, – йдеться в повідомленні.

Реклама

Отже, Україна офіційно залишається на «зимовому» часі, тобто у жовтні необхідно буде перевести годинник на годину назад.

Олена Шевченко 

Реклама