Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Мати два місяці не може поховати сина, який помер в ТЦК у Кривому Розі

5 травня в Саксаганському ТЦК помер Артем Зайцев. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Проте через два місяці після смерті, комісія і досі проводить експертизи, а тіло для поховання родині так і не віддали.

Повідомляє Інформатор із посиланням на публікацію матері Артема Тетяни Зайцевої.

За повідомленням ДБР, розслідування проводитимуть за частиною 5 статті 426-1 (Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень) Кримінального кодексу України. Крім того, поліція розслідує смерть чоловіка за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України, а саме умисне вбивство.

Проте мати стверджує, що ДБР затягує слідство. Низка проведених експертиз вказує різні причини смерті. Тетяна Зайцева пише, що на тілі її сина були сліди побоїв та зламані кістки.

“В поліції та в ДБР не зацікавлені у скорішому розгляді цієї карної справи. Затягують час, щоб всі забули про цей жахливий випадок. Проведенні експертизи не підтверджують попередні. Починаючи з висновку швидкої – епілептичний напад потім отруєння невідомими речовинами і остання, що він помер від ішемічної хвороби серця. Зараз проходить ще одна експертиза – комісійна. Артем дуже сильно побитий, з поломаними ребрами, з відбитими стопами, але це не підтверджує насильницьку смерть”, – йдеться в публікації.

Вже більш ніж два місяці рідні не можуть поховати Артема, адже тіло все ще не віддають. Проводять додаткові експертизи.

“Мій любий синку пробач за те, що тебе не змогла я вберегти від такої жахливої та безглуздої смерті. Пробач, що минуло вже 2 місяці, а я ще досі не можу тебе поховати”, – не стримує емоцій Тетяна.

Раніше донька померлого Артема Зайцева розповіла, що відбувалося у той трагічний день. Також Інформатор повідомляв, про ще одну смерть у військкоматі “придатного” військовозобов’язаного.

Олена Шевченко

Нагору