Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як довго ще триватиме спека на Криворіжжі

Липень на Криворіжжі може стати рекордно спекотним за весь період спостережень. І спека спадати поки не буде. Тому вдень краще не виходити з приміщення, а на вулиці одягати головний убір.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на синоптика Ігоря Кібальчича , з урахуванням наявної наразі прогностичної інформації, до кінця другої декади липня помітного зниження температури повітря не передбачається. На додаток, з 15 по 19 липня відбудеться деяке посилення спеки та її поширення на північні та частково західні регіони України. У цей період максимальні денні показники становитимуть +33…+38 °С, у південних та центральних областях місцями +40…+42 °С. Середньодобова температура, відповідно, може досягати і перевищувати +30 °С, що на 6 – 11 °С вище за кліматичну норму. Додатковому прогріву повітря у зазначені дати сприятиме одночасно низька відносна вологість повітря, малохмарне небо, місцеві фізико-географічні особливості, а також синоптичні процеси з південного заходу.

До місцевих факторів додасться також нова порція африканського повітря і на тлі висотного субтропічного гребеня призведе до рекордних температур у більшості областей.

Щодо Кривого Рогу, то 13 липня тут вже було 45 градусів, а кажуть, що пару днів тому на сонці фіксували й всі 48.

У Кривому Розі вдень було 45 градусів тепла

У Кривому Розі вдень було 45 градусів тепла

Нагадаємо, що абсолютний температурний максимум для всієї України (тобто найвища зафіксована температура) становить +42 °С, що був встановлений у Луганську, у серпні 2010 року. Тому протягом найближчого тижня є всі шанси повторення або навіть перекриття цього рекорду.

Раніше Інформатор писав про те, що через спеку рух потягів в Україні можуть зменшувати. Також повідомлялося про те, що у Кривому Розі жінка обпеклася об генератор.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

 

Нагору