Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Укренерго відмінило «день зі світлом» для Кривого Рогу

Днями «Укренерго» анонсували, що у Дніпропетровській області протягом 9 липня не будуть вимикати світло. Це необхідно було для вимірювання використання електроенергії населенням. Проте 8 липня цю заяву відмінили. 

Повідомляє Інформатор із посиланням на «Укренерго».

З 9 по 24 липня НЕК «Укренерго» не буде проводити вимірювання фактичного рівня споживання у кожній області. 

Завтра, 9 липня, обмеження діятимуть протягом доби для всіх регіонів України, включаючи Дніпропетровську область. За прогнозом, з 05:00 до 14:00 – обленерго застосовуватимуть 2 черги графіків відключень, з 16:00 до 22:00 – 4 черги графіків відключень, в інші години – 3 черги.

«Планувалося за певним графіком скасувати обмеження для кожної області у конкретний день протягом цих двох тижнів», – йдеться у заяві.

Причина скасування – значний дефіцит потужності в енергосистемі та зростання споживання через спеку.

«У відповідь на численні звернення обленерго, «Укренерго» скасовує проведення вимірів у вказаний період. В таких умовах обленерго не зможуть дотримуватися принципу рівномірності обмеження споживання під час проведення вимірів в конкретному регіоні. Режимні виміри в літній період будуть проведенні пізніше, коли дозволятиме ситуація в енергосистемі та знизиться температура повітря. Проведення вимірів необхідне для чого, щоб більш рівномірно та точно забезпечити розподіл наявної в системі потужності між регіонами», – додають енергетики.

Раніше Інформатор повідомляв, що Уряд на 60% підвищив тарифи на світло. Також ми писали, що мешканцям гуртожитку у Металургійному районі відключили світло за борги.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору