Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Один день зі світлом: коли у Кривому Розі протягом доби не будуть вимикати світло

Укренерго буде вимірювати фактичне споживання електроенергії по кожній області. Тому з 9 по 24 липня по одній добі не будуть вимикати світло. В інші дні обмеження будуть відбуватися згідно з графіками.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Укренерго.

Дані зміни ввели для того, щоб провести вимірювання фактичного споживання в кожній області.

«Такі виміри проводяться щороку  – взимку та влітку – і дають можливість нам більш чітко прогнозувати режими роботи енергосистеми країни», – зазначили в Укренерго.

У разі відсутності масованих атак на енергетичну інфраструктуру у Дніпропетровській області, зокрема й у Кривому Розі протягом 9 липня не будуть вимикати світло.

Завдяки таким можна визначити, скільки кожній області потрібно електроенергії для життєдіяльності.

Аналіз цих даних дозволить в подальшому забезпечити більш рівномірний та коректний розподіл наявної в системі потужності між регіонами.

«Ми зможемо отримати більш точні дані про те, як розвивати енергосистему, підвищуючи її стійкість до російських атак. Тобто, це дасть змогу більш точно визначити, де потрібно реалізувати проєкти з децентралізованої генерації в першу чергу і прорахувати оптимальні рішення для кожного регіону», – розʼяснюють енергетики.

Через російські обстрілі енергообʼєктів України можуть бути змінені обмеження в тих областях, де не проводяться виміри.

«Разом з тим зазначаємо, що у випадку повторення росією масованих ракетних обстрілів енергетичної інфраструктури та, як наслідок, виникнення значного дефіциту доступної потужності в енергосистемі України, проведення режимних вимірів буде перенесене до стабілізації ситуації», – додають в Укренерго.

Інфографіка розподілу «дня світла» в областях України.

Раніше Інформатор повідомляв, що Уряд на 60% підвищив тарифи на світло. Також ми писали, що мешканцям гуртожитку у Металургійному районі відключили світло за борги.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

 

Нагору