Кривий Ріг До сайту

Екоінспекція проведе позапланову перевірку на «АрселорМіттал Кривий Ріг» через викиди 23 червня

23 червня Кривий Ріг накрила хмара диму з коксохімічного виробництва. На підприємстві через знеструмлення виникла пожежа і містяни відчули сильний сморід, а небо затягнула темна хмара диму. У повітрі в місті зафіксували перевищення концентрацій по пилу та вуглекислого газу.

Реклама

У зв’язку із аварійною ситуацією на коксохімічному виробництві ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» та випадку небезпечних викидів, Міндовкілля ухвалило рішення щодо позапланової перевірки, – передає Інформатор.

25 червня до Міндовкілля надійшов лист про проведення позапланового заходу державного нагляду щодо дотримання на коксохімічному виробництві ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» вимог законодавства про охорону атмосферного повітря.

Реклама

 «Суб’єкт господарювання має поінформувати Міндовкілля та ДЕІ про факт надзвичайної ситуації, будь-який викид, несправність або аварію, вказати детальну інформацію про цю аварію та вжити заходів для мінімізації викидів. 24 червня ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» поінформував Міндовкілля і ДЕІ щодо заходів, які були вжиті на коксохімічному виробництві для локалізації та ліквідації надзвичайної ситуації, у тому числі для мінімізації впливу на довкілля та здоров’я населення”, – йдеться у повідомленні.

За результатами аналізу показників автоматизованих постів спостереження, 23 червня з 7:00 до 7:20 ранку було зафіксовано перевищення концентрацій по пилу та CO2 (вуглекислий газ).

О 8:00 ранку на коксохімічному виробництві займання було ліквідоване, з 8:00 до 10:00 виконано охолодження конструкцій обладнання коксового цеху №1 водою та підприємством виконано необхідний комплекс заходів задля ліквідації надзвичайної ситуації.

Реклама

Екоінспекція з’ясує обставини, за яких відбулося перевищення максимально разових концентрацій по пилу та CO2.

Наказ про перевірку на “АрселорМіттал Кривий Ріг”

Раніше Інформатор повідомляв, що в управлінні екології порадили що робити при перевищенні шкідливих викидів в атмосферу. Також ми писали, чи погіршився стан повітря у Кривому Розі після ракетних обстрілів.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Реклама

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко
Реклама