Кривий Ріг До сайту

17 воїнів-криворіжців повернулися з російського полону

Увечері 25 червня з російського полону повернулися 90 захисників. Серед них, попередньо, 17 криворіжців. Рідні не бачили їх понад 2 роки.

Реклама

Як повідомляє Інформатор, звільнені воїни обороняли Маріуполь і опинилися в руках загарбників. Але вони вже вдома, у вільній Україні.

Серед звільнених бійців – Євген Сокуренко та Віталій Сенченко , які опинилися у ворожому полоні у травні 2022 року.

Реклама

 

«Мамо! Я вдома, я в Україні! Як довго я мріяла почути ці слова! Сподівалася, вірила, чекала, готувалася. Та все одно вони прозвучали несподівано. Два роки, один місяць і один тиждень ворожої неволі після 86-ти пекельних днів оборони Маріуполя… Їх вкарбовано в нашу пам’ять, їх вирізьблено зазубреним іржавим осколком по живих серцях матері, сестри, бабусі, друзів, знайомих і геть незнайомих, але небайдужих людей. Вони в минулому, але ані забути їх, ані пробачити. Вже незабаром я обійматиму тебе, мій сину, і дякуватиму Богові, що зберіг, захистив, повернув. А зараз я вдячна усім, хто підтримував і надихав, хто йшов зі мною і за мною, хто стояв пліч-о-пліч на мітингах і акціях, крокував пішою ходою, хто бився разом у запеклих двобоях в високих кабінетах і розповідав світові про подвиг захисників Маріуполя, хто допомагав і хто потребував моєї допомоги, хто не давав скласти руки і зануритися у чорну безодню відчаю і зневіри. Сину мій, якби ти лишень знав, якою справжньою родиною стали ті, хто чекав на вас, тих, що повернулися сьогодні, і хто продовжує чекати тих, хто залишається у полоні! Наша боротьба триватиме, обіцяю. Та наразі я щаслива», – поділилася мати Віталія, засновниця ГО «Сталева Гвардія», Оксана Латанська.

Раніше Інформатор повідомляв, що в ДТП помер захисник, який 31 січня повернувся з російського полону. Також ми писали, скільки бійців повернулися під час 50-го обміну полоненими. 

Реклама

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Реклама