Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У дитячому садочку під Кривим Рогом діти захворіли на гостру кишкову інфекцію

В одному з дитячих садочків міста Жовті Води під Кривим Рогом три дитини захворіли на гостру кишкову інфекцію. Малеча заслабла одночасно. Їх відвезли до лікарні.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Головне управління держпробспоживслужби у Дніпропетровській області, усі діти захворіли одночасно та були госпіталізовані до інфекційного відділення міської лікарні з діагнозом «кишкова інфекція вірусної етіології». Захворювання проявлялось підвищенням температури, багаторазовою блювотою та рідкими випорожненнями.

Дитячій заклад перевірили спеціалісти Дердпродспоживслужби з метою встановлення причин захворювання  та недопущення подальшого поширення.

За результатами обстеження виявлені чисельні порушення вимог чинного санітарного законодавства. Так

  • у простому укритті немає достатньо якісної води для задоволення потреб дітей;
  • відсутній запас води;
  • порушена індивідуальність при використанні шафок та засобів гігієни дітей;
  • немає умов для дотримання особистої гігієни вихованцями та персоналом закладу в найпростішому укритті — в наявності тільки один горщик для дітей раннього віку, в наливному рукомийнику відсутня вода;
  • немає інформації щодо режиму генеральних прибирань, обробки та миття іграшок, горщиків тощо;
  • не надали супровідні документи на наявні миючі та дезінфікуючі засоби щодо їхньої безпечності та якості тощо.

За результатами перевіркиГоловним управлінням Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області керівнику закладу направлено розпорядження щодо усунення порушень із заходами та термінами виконання.

Раніше ми розповідали, що в Україну для гіпермаркетів Метро завезли устриці з небезпечним вірусом. Писали, що у Дніпропетровській області можуть продавати небезпечний соус

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору