Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Готувала наркотики для себе, а спробував 2-річний син: у Кривому Розі у горе-матері відібрали дитину

Інгулецький суд Кривого Рогу вирішив відібрати маленького сина від наркотично залежної  матері. Жінка недогледіла і її 2-річна дитина спробувала наркотики, яка жінка готувала для себе. Дитину передали батьку.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Інгулецький суд Кривого Рогу.

9 січня до лікарні привезли 2-річного хлопчика з отруєнням наркотичною речовиною, яку готувала його мати для власного вживання. Жінка відволіклася і не помітила як син з’їв чи вдихнув дану речовину і йому стало зле.

Батько дитини, який проживає окремо, звернувся до органу опіки та піклування про передачу дитини йому на виховання.

Виконавчий комітет Інгулецької районної у місті ради вирішив негайно відібрати дитину від матері. Проте жінка не захотіла віддавати сина добровільно. Тому справу передали до суду з позовом про відібрання малолітньої дитини без позбавлення матері батьківських прав та із стягненням з неї аліментів.

Під час судового розгляду мати дитини визнала свою провину, пояснила що пройшла лікування від наркотичної залежності та просила залишити дитину з нею.

Суд дійшов висновку про те, що залишення дитини у горе-матері є небезпечним для життя дитини, її здоров’я і морального розвитку.

Тому суд ухвалив рішення відібрати дитину у матері, але не позбавляти її батьківських прав. Маленького сина передали на виховання батькові. Також суд стягнув із матері дитини аліменти.

Суд також зазначив, що в тому разі, якщо протягом року батьки не покращать умови виховання дитини, щоб її життю нічого не загрожувало, служба у справах дітей позбавить маму батьківських прав.

Якщо відпадуть причини, які перешкоджали належному вихованню дитини її батьками, суд за заявою батьків може постановити рішення про повернення їм дитини, відповідно.

Раніше Інформатор повідомляв, що у Дніпропетровській області 2-річна дитина наковталася таблеток. Також ми писали, що у Дніпропетровській області юнак наковтався таблеток і запив алкоголем.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору