Кривий Ріг До сайту

Українські оборонці вперше в історії вразили російський літак п’ятого покоління

8 червня українські оборонці вперше в історії вразили російський надсучасний літак нового покоління СУ-57. Це сталося на аеродромі «ахтубінск» в астраханській області рф. Він розташований за 589 кілометрів від лінії бойового зіткнення.

Реклама

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Головне управління розвідки Міністерства оборони України, 8 червня 2024 року на території аеродрому «ахтубінск» в астраханській області рф, розташованому за 589 кілометрів від лінії бойового зіткнення, уражено багатоцільовий винищувач держави-агресора Су-57.

Про це свідчать супутникові знімки стоянки літака на ворожому аеродромі. На знімках видно, що сьомого червня Су-57 стоїть цілий, а вже восьмого біля нього зʼявились вирви від вибуху та характерні плями пожежі, що виникла внаслідок вогневого ураження. Су-57 ― найсучасніший винищувач москви, який здатен використовувати для ударів ракети Х-59 та Х-69.

Реклама

Його вартість досягає  2, 236 млрд. рублів

На озброєнні повітряно-космічних сил росії перебувають лічені одиниці вказаних бойових літаків.

На знімках видно, що сьомого червня Су-57 стоїть цілий, а вже восьмого біля нього зʼявились вирви від вибуху та характерні плями пожежі, що виникла внаслідок вогневого ураження.

Ураження Су-57 ― перший такий випадок в історії.

Реклама

Раніше Інформатор писав про те, що Повітряні сили України відмінусували два ворожі винищувачі. Також повідомлялося про те, що українська ППО збила над Криворізьким районом керовану авіаційну ракету.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Реклама

Олена Шевченко