Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

“Думав вже писати заповіт”: у Дніпропетровській області чоловік випив сире яйце та ледве не помер

У Дніпрі чоловік випив сире яйце, придбане у супермаркеті. У результаті він опинився у лікарні у важкому стані. Причиною стала кишкова інфекція. 

Про це повідомляє Інфоматор з посиланням на пресслужбу Дніпропетровської міської ради.

Пан Федір випив яйце, придбане у супермаркеті і потрапив до інфекційного відділення. 10 днів лікувався від отруєння. Чоловік каже, раніше полюбляв пити сирі яйця. Тепер від цього відмовиться: «Воно того не вартує, і нікому не раджу вживати сире. У певні дні було настільки погано, що думав уже писати заповіт, але все обійшлося. Тепер термічно оброблятиму продукти, які цього потребують. Дуже вдячний лікарям» – каже він.

Лікарі попереджають:”Захворіти на сальмонельоз, дизентерію, холеру можна через вживання неякісних, брудних або інфікованих продуктів. Найчастіші симптоми – висока температура, діарея, нудота тощо. Найбільш небезпечною серед кишкових інфекцій є ботулізм. Запобігти йому можна, відмовившись від продуктів зі стихійних ринків, зокрема йдеться про рибу, тушонку та консерви. Ботулізм протікає важко, адже уражуються нервова та дихальна системи. Часто хворі потрапляють до реанімації. Такі пацієнти потребують спеціальної сироватки”.

Вони рекомендують  при будь-якому отруєнні краще відмовитися від самолікування та якнайшвидше звернутися по медичну допомогу.

Раніше Інформатор писав про те, що у Криворізькому районі хлопчик розгриз капсулу для прання та отруївся. Крім того, повідомлялося про те,  що у Дніпропетровській області 10-річна дитина отруїлася алкоголем. 

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору