Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Вийшов з «Ізваринського котла» і врятував 260 бійців: бригадний генерал ЗСУ Михайло Драпатий отримав звання «Почесний громадянин міста Кривого Рогу»

З нагоди 249-ї річниці Кривого Рогу героїчний воїн-захисник Михайло Драпатий отримав високе звання «Почесний громадянин міста Кривого Рогу». Михайло Васильович з перших днів збройної агресії росії на передовій, очолював оборону міста Кривого Рогу. Він був командуючим оперативним угрупуванням військ «Південь», пізніше – «Каховка», потім – «Кривий Ріг», оперативного угруповання «Херсон» та керував звільненням правобережжя Херсонщини.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Криворізький виконком.

На сьогоднішній день Михайло Васильович – заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, командувач оперативно-тактичного угруповання військ «Харків».

Під його командуванням ще з 2014 року успішно виконувалися завдання на Луганщині, Донеччині та інших напрямках. Так, на чолі 2-го механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади він на бронетехніці здійснив прорив барикади сепаратистського блокпосту в Маріуполі, очоливши прорив українських сил  оточення під Червонопартизанськом. Вийшов з «Ізваринського котла», врятувавши 260 бійців і понад 30 одиниць техніки.

Колишні побратими називають Михайла Драпатого досвідченим офіцером, який виконуючи бойові завдання, завжди намагається зберегти життя особового складу та зробити все для зменшення втрат.

Михайло  Васильович – лицар Ордена Богдана Хмельницького, удостоєний державної нагороди України — відзнаки Президента України «Хрест бойових заслуг» за визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу, вірність військовій присязі.

Олена Шевченко

 

Нагору