Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Допомога армії, підтримка ветеранів, вшанування пам’яті полеглих Героїв та важливі питання підтримки міської інфраструктури

На травневій сесії Криворізької міськради було розглянуто 59 питань. Зокрема, внесені зміни до  міського  бюджету. Додаткові кошти будуть спрямовані  на підтримку Сил безпеки та оборони, проведення заходів з підтримки ветеранів та членів їх родин, проведення невідкладних аварійних ремонтів закладів соціально-культурної сфери та інше.     

У бюджеті міста на 2024 рік майже 80% – це видатки, пов’язані з воєнним станом та видатки соціального характеру. У травні на підтримку Сил оборони з міського бюджету додатково виділили ще 50 млн. грн. В цілому, з початку війни Рада оборони міста надала допомогу військовим частинам на суму вже майже 2,2 млрд грн. Це – одна з найбільших цифр по допомозі, яку надало будь-яке місто в Україні. Також додатково виділено 2 млн. грн на продовження роботи зі встановлення меморіальних дощок загиблим захисникам і захисницям.

По департаменту  розвитку  інфраструктури  міста  враховано додатково 140 млн. грн  на реконструкцію котельні «Центральна», яка постачає тепло для 10340 абонентів міста.

По департаменту освіти і науки  47,2 млн. грн, з яких:

– 45,6 млн. грн – для проведення аварійних ремонтів покрівель, будівель та системи опалення у 247  закладах освіти та 7 дитячо-юнацьких спортивних школах;

– 1,3 млн. грн – на дослідження та придбання засобів для знезараження води в басейнах спортивних шкіл №1 та 2;

– 208,4 тис. грн – на електрообладнання для дитячого садочка №304 та котли для підігріву води ДЮСШ №2.

По управлінню охорони здоров’я:

– 1,2 млн. грн –  придбання обладнання для приймального відділення лікарні №5 після проведеної реконструкції;

– 404 тис. грн – на придбання бойлерів в радонове відділення лікарні №1.

По управлінню культури:

– 245 тис. грн – на виготовлення проєкту капітального ремонту горищного перекриття в музичній школі №2.

По департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту:

– додатково виділено 1,5 млн. грн на реалізацію заходів міської Програми розвитку фізичної культури і спорту, з метою залучення ветеранів війни та членів їх родин до занять спортом.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору