Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Пережила голодомор та пройшла війну: мешканка Кривого Рогу відзначила 100-річний ювілей

25 травня свій сторічний ювілей відзначає мешканка Кривого Рогу Марія Федорівна Шевцова. Жінка пережила голодомор, пройшла фронти Другої світової війни. Вона має доньку, трьох онуків та шість правнуків.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на департамент соціальної політики виконкому Криворізької міськради.

Марія Федорівна народилася в багатодітній родині в Харківській області. На її долю випало тяжке дитинство. Під час голодомору померла вся її родина і семирічна дівчинка залишилася одна, виховувалася в дитячому будинку. Але життєві випробування на цьому не закінчилися. Лише вона закінчила перший курс школи медсестер, як почалася Друга світова війна, і вже 23 червня 1941 року пані Марія була призвана на службу в складі IV Українського фронту медичною сестрою.

Бойовий шлях Марії Федорівни проліг через Україну, Польщу, Чехословаччину. У Німеччині в місті Ротенбург вона зустріла Перемогу.
Після закінчення війни проживала в місті Кривий Ріг, працювала на різних підприємствах. На відпочинок пішла з КНП «Криворізька інфекційна лікарня №1» Криворізької міської ради.

У пані Марії велика дружна родина: донька, три онука та шість правнуків.

Раніше Інформатор повідомляв, що криворіжанка, яка має двох праправнуків відзначила свій 100-річний ювілей. Також ми писали, що 100-річна довгожителька з Кривого Рогу займається спортом та сідає на шпагат.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору