Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

О. Вілкул: У Кривому Розі в закладах освіти створено вже 208 сховищ, зараз будуємо «підземні школи», а для відновлення роботи дитячих садків капітально ремонтуємо укриття

Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул провів виїзну нараду на базі одного із закладів дошкільної освіти Довгинцівського району щодо організації освітнього процесу в режимі офлайн.

«З дотриманням усіх вимог у Кривому Розі працюють вже 102 дитячих садочка, які відвідують майже 5 300 дітей. Робота дошкільних закладів – це не тільки важлива допомога працюючим батькам, це можливість для дітей активно розвиватися та разом з однолітками отримувати психологічне розвантаження і соціальну адаптацію. Тому, у місті робиться усе можливе, щоб якомога більше родин, де є дошкільнята, мали можливість користуватись дитячими садочками. Сьогодні, після закінчення ремонту укриття, відкрився ще один дитсадок Довгинцівському районі – №204. Головна умова – це безпека та комфорт приміщень, де малеча перебуватиме у разі небезпеки», – зазначив Олександр Вілкул. 

Також, він підкреслив, що робота з облаштування укриттів у закладах освіти триває. «У школах, гімназіях, ліцеях, дитсадках, позашкільник закладах Кривого Рогу підготовлено 208 сховищ: 108 у школах, 88 – у дитячих садочках та 15 – у позашкільних закладах – всі вони отримали дозвіл від ДСНС», – сказав О.Вілкул.

У Довгинцівському районі в офлайн режимі працює 13 дитячих садочків для 800 вихованців, де обладнані сховища. Діти з решти садочків відвідують укриття у поряд розташованих закладах освіти, всі вони також отримали дозвіл від ДСНС. В укритті садочка №204 здійснені всі необхідні роботи, починаючи від улаштування вентиляції, заміни трубопроводів, облаштування санвузлів, оновлюється каналізаційна система та виконуються електромонтажні роботи. Встановлено водонагрівач на 80 л. та 5 металопластикових дверей. Укриття укомплектовано всім необхідним, як для короткочасного, так і тривалого перебування дітей. 

Тетяна Хроленко, керівник дитячого садку №204, зазначила: «Ми дуже вдячні керівництву міста та Раді оборони за підтримку й допомогу та можливість повернутися до улюбленої роботи. Коштом міського бюджету в укритті були виконані всі необхідні роботи для безпечного та затишного перебування дітей в очному режимі. Взагалі, наш садочок розрахований на 84 вихованця, у нас 1 група раннього віку, 6 дошкільних груп з них 3 групи для дітей з порушеннями мови та затримкою психічного розвитку. З 20 травня, а саме сьогодні, після капітального ремонту нашого укриття, яке розраховано на 49 місць, наш садочок запрацював в офлайн режимі. Ми відкрили 3 чергові групи, які відвідують діти від 3-х років. Сьогодні до садочку прийшли 30 вихованців. Ми сподіваємося, що коли ситуація зміниться на краще, всі наші вихованці повернуться до садочку!».

 

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору